Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Läger är prekärt för Sävehof i Champions Leagues andra gruppspel – men hoppet om avancemang lever trots allt hos Partilleklubben.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Läger är prekärt för Sävehof i Champions Leagues andra gruppspel – men hoppet om avancemang lever trots allt hos Partilleklubben. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sista chansen för Sävehof att hålla Europaäventyret vid liv

Sävehof har en tuff Champions League-höst bakom sig. Efter endast en vinst på åtta matcher har de ryggen mot väggen inför lördagens möte med rumänska SCM Ramnicu Valcea.
– Vi ska in och göra det bästa vi kan, säger lagets högersexa Emma Fernis.

Efter vinst i första matchen har Sävehofs Europaspel gått allt trögare. Laget har sju raka förluster och ligger med det sist i gruppen inför den nionde omgången.

Under lördagen gästar de rumänska SCM Ramnicu Valcea och är piskade att vinna för att hålla drömmen om avancemang vid liv.

För att lyckas med detta har Sävehof jobbat hårt på träningarna i veckan.

– Vi har mest pratat om deras individuella spelare och vårt egna spel. Det är svårt att studera laget närmre eftersom de har så många olika spel, säger Sävehofs Emma Fernis.

När laget möttes i Partille slutade det med seger för Ramnicu Valcea med 17-23.

Vad Fernis och hennes lagkamrater lärde sig därifrån är främst rumänskornas aggressiva start.

– De gjorde 8-0 på oss ganska snabbt senast. Det handlar för oss om att ha ett disciplinerat spel för att inte låta siffrorna rinna iväg från början.

"Tror vi vinner med två bollar"

Sävehof har redan säkrat en tredjeplatsen SHE:s grundserie. I och med detta menar Fernis att de kommer att lägga stor vikt vid lördagens match som mycket väl kan bli en publikfest.

– Det är alltid svårt att möta dessa lag borta. Det brukar vara mycket publik och det gillar vi. Jag tycker att vi har stora chanser, säger Fernis.

Partille-gänget hade såklart gärna sett ett avancemang. Men de är realistiska med utgångsläget i aktning.

– Ett avancemang hade varit fantastiskt men vi hade inte räknat med ett avancemang mot den här typen av motstånd. Vi ska in och göra det bästa vi kan, säger Fernis.

Sävehof har dock inte deppat ner sig helt än.

Imorgon blir det nämligen seger – i alla fall om man ska tro Emma Fernis.

– Jag tror att vi vinner med två bollar. Jag skulle tippa att slutresultatet blir 23-25 till oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.