Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Sista chansen för Alingsås

Det är i praktiken Alingsås sista chans till serieseger som står på spel när man på måndagskvällen reser till Baltiska hallen för att möta HK Malmö.
För Mikael Franzén handlar det också om att hitta tillbaka till tryggheten igen.

LÄS MER: Skånska målmaskinen siktar på seriesegern

De senaste matcherna har varit skakiga för Alingsås, men ändå har man fortfarande chansen att ta en historisk serieseger.

Men då måste det bli två poäng mot HK Malmö, och framförallt måste AHK hitta sig själva lite grann igen.

– Formmässigt känns det ändå bra, vi är pigga och så. Spelmässigt har det inte känts lika bra. Vi har varit lite tveksamma kan jag tycka, både bakåt och framåt egentligen. Det gör att det blir jobbigt för oss och vi är inte så självklara som vi varit innan, säger AHK-tränaren.

Är det en mental sak eller varför har det blivit så mot slutet?

– Det är ju alltid det svåra, att veta exakt vad det beror på. Den som löser den gåtan kommer ju vinna allting (skratt)! Det är hela grejen med lagspel, många faktorer spelar in i hur slutprodukten ser ut och som vi tittar på.

Vad specifikt ser ni lite extra på?

– Vårt försvarsspel har inte varit tillräckligt bra, det gör att vi blir osäkra. Försvarsspelet har varit en trygghet för oss innan. Sedan tycker jag att anfallsspelet ändå varit bra hela tiden, vi har producerat en hel del mål utan att ha något direkt kontringsspel.

Vad är det som gör Malmö så bra som dom varit den här säsongen?

– Det är bara att titta på deras åldersstruktur i laget så förstår man varför dom är så jämna som dom är. De flesta är runt 28-29 år, man har ett gäng färdiga spelare på ett sätt som vi inte har. Vi behöver få en annan utväxling på våra spelare medan deras är mer klara.

– Sedan har även Malmö haft tunga skador och man saknar fortfarande Mattias Kvick som hade gett dom en dimension till, exempelvis. Men när det varit skador i truppen har andra klivit fram, samt att dom har Hampus Olsson som varit överjävlig och Anton Hellberg i målet som verkligen tagit ett kliv till.

Varför vinner ni mot dom då?

– För att vi spelar ett disciplinerat anfallsspel och straffar dom hårt på deras misstag. Vi ska göra en bra bortamatch, helt enkelt.

AHK-tränaren hälsar slutligen att det på söndagen enbart är Jacob Lundahl som definitivt inte kan vara med i Malmö.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.