Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Simon Möller matchvinnare när Sävehof vände och vann

Sävehof fick en tuff start mot Ricoh – sen kom Simon Möller in in i Sävehofmålet.
– Jag var inte alls beredd på det, sa målvaktstalangen efter matchen.

I första matchen efter landslagsuppehållet ställdes Sävehof mot gästande Ricoh. Både Johan Jakobsson och Joakim Larsson saknades för hemmalaget som fick en tuff inledning av matchen.

Efter 14 minuters spel hade Ricoh dragit i ifrån till en femmålsledning. Då kommer Simon Möller, 17-åringen som bara gjort några kortare inhopp i Handbollsligan tidigare, in i Sävehofmålet.

– Jag var inte alls beredd på det, det brukar alltid vara Anton (Hagvall) som kommer in efter Per (Sandström). Men det var bara att gå in och köra på, säger Simon Möller.

– Vi får en jättedålig start och sen kommer jag in efter timeouten och vi försöker få in energi, som vi försökt få in i laget hela januari egentligen.

Räddade hälften av skotten

Och det började bra. Efter bara någon minut på planen gör han en räddning, ser att målet är öppet och skjuter i mål.

– Jag är van att kasta och har den tryggheten och det självförtroendet. Och efter det rullade det på.

Sävehof åt upp avståndet och när lagen gick halvtidsvila var ställningen oavgjord. I andra halvlek kopplade Sävehof greppet direkt och vid ställningen 21-20 med åtta minuter kvar till full tid står Simon Möller för en räddning som hindrar Ricoh från att komma ikapp. Matchen slutade till slut med 27-21 till Sävehof och matchens lirare blev Simon Möller som landade på en räddningsprocent på 50 procent.

– Det kändes inte bra på uppvärmningen, jag kände mig trött. Men jag kom in i det och det kändes bättre och bättre under matchen och jag fick bra hjälp av försvaret, säger Möller.

I anfallsspelet var det kantspelarna som glänste och Viktor Ottosson och Sebastian Karlsson blev målbäst med sju mål vardera.

"Gäller att ha sjuk energi"

Inhoppet mot Ricoh är det mesta Simon Möller fått spela i Handbollsligan, där han börjar bli en målvakt att räkna med.

– Jag försöker bara jobba på och vara mig själv. Det gäller att ha en sjuk energi, våga kasta och vara mig själv. Det är klart annorlunda i Handbollsligan men jag har kommit in i laget, tar en större och större roll, säger 17-åringen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.