Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Signell orolig - stjärnorna skadade

Isabella Gulldéns och Nathalie Hagmans skador undersöks på tisdagen. Det förbundskapten Henrik Signell vill veta är om stjärnorna kan spela i onsdagens viktiga genrep mot Frankrike – eller om EM-premiären rentav är hotad.

Det var under söndagens träningsmatch mot Tyskland som de båda nyckelspelarna fick kliva av planen, Nathalie Hagman med ett ömmande knä och Isabella Gulldén med ett ömmande lår.
- Nathalie har en vridning eller stukning i knäet. Det gör ont och är svullet, men hon hade inga problem med att gå när hon testade sig på måndagsförmiddagen, säger förbundskaptenen Henrik Signell till GP.

Signell orolig

Han fortsätter:
- I "Bellas" fall handlar det om någon form av muskelskada som kan vara en bristning. I väntan på tisdagens undersökning är det vila och rehabilitering som gäller i båda fallen, säger han.

Är du orolig?
- Det är alltid oroligt med skador, särskilt på viktiga spelare, man vill ju att alla ska vara pigga och friska. Samtidigt är skador en del av vår vardag, när de uppstår kan vi bara göra det bästa av situationen. I matchen mot Tyskland klev Gulldén och Hagman av för att inte riskera något. Hur det blir i fortsättningen vet vi mer om efter tisdagens undersökningar, säger Henrik Signell.

Blandade besked

Beskeden Signell fick efter de två oavgjorda tyskmatcherna var blandade.
-  En del frågetecken rätades ut, andra uppkom. Så är det med den här typen av matcher inför ett mästerskap. Det blir lite av ett laboratorium där man testar olika spelare och system. Det primära i de matcherna är inte att vinna, det handlar om att vi ska utvecklas, blir bättre och ta steg framåt, säger han.

I onsdagens match mot Frankrike i Alingsås är det dock viktigare att allt sitter eftersom träningskampen är den sista innan EM drar igång mot Spanien på söndag. 
Därför vill Signell gärna ha med sina nyckelspelare – men han betonar samtidigt att han inte tar några risker som gör att de helt eller delvis skulle kunna missa EM.

I går kväll landade truppen på Landvetter och bussades till Alingsås där den är förlagd fram, till avresan mot Stockholm på fredag.   

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.