Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Signell om första tiden som förbundskapten på heltid

Henrik Signell, 42, vågar inte helt hoppas på att Isabelle Gulldén hinner tillbaka i tid till EM. Ett avbräck som hade blivit minst sagt kännbart.
– Våra chanser hade försämrats om vi varit utan Bella, säger hon.

30 november drar handbolls-EM igång. Det första mästerskapet där Henrik Signell "bara" är förbundskapten efter att han lämnade sitt Sävehof i våras efter ännu ett SM-guld.

En klubb som han gett stora delar av sitt liv till.

Men rollen som klubblagstränare har han ännu inte saknat särskilt mycket.

–Jag saknar det där vardagliga av att stå på golvet och nörda ner sig i handboll. Men i det stora hela så trivs jag väldigt bra med det jag gör. Det känns intressant att på sikt kunna påverka svensk handboll och främst då flickhandbollen. Jag bryr mig inte bara om toppen på isberget utan tanken är ju att få fram så många bra spelare som möjligt, säger han och fortsätter:

– Sen har jag ju sett alla Sävehofs matcher, jag ser mycket matcher och ser många matcher med de andra SHE-lagen också.

LÄS MER: Signell om sina 32 år i Sävehof: "Väldigt många fina år"

"En av de absolut viktigaste spelarna"

I helgen kom oroande rapporter från Frankrike då landslagets stora stjärna Isabelle Gulldén hade skadad sig. De första rapporterna talade om en frånvaro på upp till sex veckor för "Bella".

LÄS MER: EM utom fara för Gulldén – missar dock mötet med Sävehof

Men under onsdagen kom rapporter om att det bara blir 15 dagar som Gulldén missar. Ett besked som förbundskapten Henrik Signell minst sagt är glad över.

– Det är alltid vanskligt och lurigt att sätta en tid på skador för det finns aldrig någon garanti där. Men det är skönt att det finns en bra möjlighet för att hon ska kunna spela EM, säger han.

Viktigaste spelaren för er?

– Hon är såklart en av de absolut viktigaste spelarna. Kollar man på speltid, mål och hur ofta han är involverad i målen med framspelningar och sådant. Våra chanser att gå långt i EM hade försämrats en hel del om vi varit utan "Bella". Det är bara att hoppas att hon läker snabbt och får båda träningar och matcher innan det är dags.

Satsar på EM-guldet

Som ett led i att komma ännu närmare landslagsspelarna och få en större förståelse av deras vardag har Henrik Signell en tour inplanerad.

– Jag åker till Köpenhamn på lördag och ser Köpenhamn mot Rostov. Sen på söndag ser jag Sävehof mot Brest och sen åker jag tillbaka till Köpenhamn och hälsar på tjejerna där och sen blir det resa till Brest. Jag kommer resa en hel del och besöka spelare för att se dem i deras miljö för det underlättar om man är medveten om deras vardag, säger han.

Hur långt ska ni gå i EM då?

– Det är små marginaler och mycket som ska stämma. Vi har ju målet att att komma så långt som möjligt. Sen är det lurigt med tanke på att skador och form kan påverkas åt det ena eller andra hållet inför mästerskapet. Vi har också motståndare som står på andra sidan och är väldigt bra, säger han och fortsätter.

– Men det är klart, man vill alltid vinna.

Kommande landskamper för damlandslaget

Träningsmatcher:

23 november: Montenegro, Arena Älvhögsborg, Trollhättan (19.00)

25 november: Montenegro, Lisebergshallen, Göteborg (16.30)

EM-matcher

30 november: Danmark, EM, XXL Arena, Nantes (21.00)

2 december:

Serbien, EM, XXL Arena, Nantes (18.00)

4 december:

Polen, EM, XXL Arena, Nantes (18.00)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.