Henrik Signell var nöjd efter tisdagens seger (arkivbild).
Henrik Signell var nöjd efter tisdagens seger (arkivbild).

Signell: Förvånad att vi ligger så långt framme

ANNONS
|

Efter två förluster – med mersmak – mot storlagen Buducnost, regerande Champions League-mästare, och ryska Rostov-Don avslutade Sävehofs damer inbjudningsturneringen Vardar Women’s Tournament med en seger på tisdagen.

22–18 mot kroatiska Prodavka betyder att Sävehof slutade femma av sex lag.

Sävehof bygger ett nytt lag och tränaren Henrik Signell är nöjd med vad han fått se under dagarna i Makedonien.

– Sett till hela turneringen och de tre matcherna vi gjort här ... Jag kunde aldrig tro att vi skulle prestera så här bra, att vi kunde vara på den här nivån med det här unga laget. Jag är supernöjd, säger han.

ANNONS

Förra året gick Sävehof ett steg längre än Prodavka i Champions League. Det gjorde man den här gången också.

– De är inte i samma klass som Buducnost och Rostov men vi gör en jättebra match. Det syns inte att många av tjejerna aldrig spelat sådana här matcher. Framför allt i försvarsspelet, vi släpper ett eller två mål den sista kvarten. Det är positivt att vi orkar hålla hela matchen.

Är ni en strakare trupp nu än när ni åkte ner?

– Det är klart att vi ta med oss väldigt mycket positivt. Vi kommer helt klart hem med en "go" känsla och ännu mer motivation att göra jobbet i vardagen, säger Henrik Signell, som också är noga med att poängtera att Sävehof står inför en säsong där allt inte lär gå på räls.

Som det ju brukar göra när det gäller seriespelet.

– Jag står fast vid att inte sticka ut hakan för mycket. Det kommer att gå upp och ner under perioder, framför allt när vi spelar Champions League. Men att vi klarar av att matcha de här lagen så här tidigt är häftigt.

Mot Buducnost blev det förlust 22–25, mot Rostov-Don 20–25.

– Mot Buducnost, som vann Champions League förra året, var det match hela vägen. Rostov är ett ryskt storlag som satsar stenhårt och har köpt hem många spelare för stora pengar. De slog också Buducnost i lördags. Mot dem var vi inte nära, men att försvarsmässigt hålla nere båda på 25 mål får man vara nöjd med, säger Henrik Signell.

ANNONS

ANNONS