Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

"Ser ut som om jag försöker bryta armen av honom"

Det laddas för nytt semiderby – dock har en händelse mellan AHK:s Oscar Bergendahl och Jonas Larholm i Sävehof dröjts kvar från första mötet och diskuterats i sociala medier. - På tv-filmen ser det ut som om jag försöker bryta armen av honom – det var verkligen inte min avsikt att skada, betonar Bergendahl.

Dramat utspelades i slutet av den första halvleken under tisdagens inledande semifinal. 
En kamp där Bergendahl drar ner Larholm som går omkull, till synes med svåra smärtor i ena armen.

Tränaren: Rött kort!

- Min spontana reaktion var att det där borde ha gett rött kort, risken för skada är stor, säger Robert Wedberg, tränare i Sävehof.
Dagen efter det tuffa semiderbyt är Oscar Bergendahl glad över segern – men ledsen om det uppfattades som att han medvetet gick för hårt åt Jonas Larholm.
- Det var verkligen inte min mening, jag beklagar om det uppfattats så och ska be Jonas om ursäkt för det som hände, säger han till GP och fortsätter.

Såg illa ut

- Det var kamp om bollen och jag försökte låsa honom. Jag uppfattade inte att domaren hade blåst utan fortsatte kampen, det var nog därför det såg illa ut på tv-filmen. Jag såg själv sekvensen efter matchen och där ser det faktiskt ut som att jag försöker bryta armen av honom, det var verkligen inte min mening att skada, säger Oscar Bergendahl.
Efter att ha fått den smärtande armbågen undersökt och lindad i pausen fortsatte Jonas Larholm matchen.
På onsdagen hade han ont  – men var fullt inställd på att spela torsdagens retur.
- Jag ska kolla armbågen igen, blir det inte värre och ingen säger något annat så spelar jag. Det är trots allt slutspel, säger Sävehofs rutinerade fältherre.  

"Hade nog knäckt armen"

Om den aktuella händelsen säger han till GP:
- Eftersom domaren blåst började jag slappna av och var inte beredd på mer, när det ändå hände reagerade jag instinktivt, följde med och gick omkull. Det var nog tur, annars hade han nog knäckt armen på mig, säger han och fortsätter:
- Det är trots allt sådant här som händer i stridens hetta, stundtals smäller det på rätt bra. Men jag tror inte att Bergendahl avsiktligt ville skada mig. Samtidigt är risken för skador i sådana här lägen stor – och ingen vill ju drabbas, säger han. 

Hårt och fysiskt

De båda spelarna har under åren inte precis gjort sig kända för att stiga undan på planen.
- Jag står för ett hårt och fysiskt spel – men det ska vara juste, säger Oscar Bergendahl.
- Man tar och man ger, särskilt i ett hett slutspel. Men man vill ju inte att någon ska bli skadad, säger Jonas Larholm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.