Sekunddrama när Sävehof tappade poäng mot Guif

Fyra röda kort och ett sekunddrama. Det blev en händelserik fredagskväll när Sävehof tappade poäng borta mot Eskilstuna Guif.
– Det är jävligt trist att det är vi som får chansen att ta hem två poäng, men slarvar bort det, säger Sebastian Karlsson till C More.

|

Det bjöds på en svängig och offensiv handboll där defensiven kom i andra hand. Talande för hur offensiv matchen var? Det faktum att Sävehofs Christoffer Brännberger som mer är känd för sitt defensiva spel var en av Sävehofs bästa målskyttar under den första halvleken med sina tre fullträffar.

Två av dem var på straff, varav den andra var en kylig lobb över Guif-målvakten Herdeiro Lucau som bara kunde le åt det fräcka straffkastet.

Så, är Brännberger en given straffskytt för Sävehof framöver?

– Jag hoppas det, efter de två senaste lobbarna borde det vara så, säger mittsexan med ett leende till C More.

Sävehof gick till pausvila med ett 16–17-underläge.

Kaotisk halvlek

Om den första halvleken bjöd på mål, ja då bjöd den andra heta tjuvnyp och röda kort.

Det hela tog fart efter en dryg kvart då Christoffer Brännberger sprungit in i Guifs Pavle Karacic. Då hettade det till hemmalagets tränare, Zoran Roganovic, och Sävehofs dito, Kristian Berndtsson, som båda blev varnade.

Sista kortet var dock inte visat, det var bara början.

Bara tre minuter senare visades Sävehofs Tobias Thorbjörnsson ut efter att han oschysst dragit ner Guifs Robin Andersson Dickfors i samband med att denne reducerade till 22–25.

I samband med detta visades även Guifs lagledare Andreas Wikström ut efter att han, olovligt, beträtt planen för att kolla till en spelare. Då tappade huvudtränaren, Zoran Roganivic, återigen humöret och visades därmed upp på läktaren.

Slut på utvisningar där? Nej. En till hans med innan matchen, som blev en riktig nagelbitare, var slut.

Knappa tre minuter efter den tidigare kort-bonanzan fick även Guifs mittsexa Simon Sonesten ett rött kort efter att han dragit på sig sin tredje utvisning för kvällen.

Kryss efter sekunddrama

Som konstaterat blev fredagsmötet en rysare efter att hemmalaget kommit tillbaka från ett underläge med fyra mål. Med mindre än halvminuten kvar tvingades Sävehof till en timeout efter att Guif reducerat till 30–31.

Men slarv av Emil Berlin, med tio sekunder kvar av matchen, ledde till en spelvändning där Robin Andersson Dickfors kunde kvittera.

Sävehofs skyttekung William Bogojevic fick dock chansen att, i matchens absoluta slutskede, avgöra med ett frikast. Men vänsternian skött tätt över mål.

– Matchen var händelserik, får man säga. Sen är det jävligt trist att det är vi som får chansen att ta hem två poäng, men slarvar bort det. Så det känns absolut som en förlorad poäng, säger Sebastian Karlsson efter matchen.