Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sekunddrama när Önnered vann derbyt

Lagen följdes åt hela matchen – och det var helt jämnt med sekunden kvar. Då klev Anna Bardis fram och avgjorde derbyt i Önnereds favör.
En seger som innebär drömstart för nygamle tränaren Krister Bergström.
– Det var skönsång och glada miner i omklädningsrummet, säger Anna Bardis efter dramat.

Förhoppningarna inför säsongen var höga – med slutspel som krav.

16 matcher in i serien hade Önnered inte motsvarat förväntningarna.

På måndagsförmiddagen kom beskedet att klubben valt att sparka tränare Tomas Bredenfeldt, det här alltså bara ett drygt halvår efter att han tillträdde.

In som ersättare hämtades Krister Bergström och på tisdagskvällen gjorde den nygamle Önneredstränaren sin första match på bänken sedan återkomsten när bittra rivalen BK Heid, med flera tidigare Önneredsspelare i laget, kom till ÖHK-hallen.

Hur det slutade?

I total eufori för hemmalaget som säkrade segern med 22–21 med bara en sekund kvar av matchen. Det blev slutet på en rafflande derbydrabbning där lagen i stort sett följdes åt från start till mål och där det bjöds på fint målvakts- och försvarsspel, inte minst från Önnereds burväktare Hanna Eriksson som radade upp vassa parader.

Något som lade grunden för segern.

– Det var skönsång och glada miner i omklädningsrummet nu, för jäkla härligt, säger Anna Bardis som också spelade en hjälteroll.

"Försökte bara vara modig"

Det var hon som, vid ställningen 21–21 och fem sekunder kvar, fick chansen att avgöra. En elegant fint och ett säkert avslut senare hade målmaskinen skickat Önnered till två poäng, tagit laget över slutspelsstrecket.

– Underbart att få avsluta med marginalerna på vår sida. Så har det inte riktigt sett ut tidigare under säsongen ... Det här är såklart en jättelättnad och stor glädje, säger Bardis.

Heid hade bara halvminuten innan segerskottet kvitterat till 21–21. Det här efter att tidigare förre Önnereds-spelaren Jessica Ehrnbring agerat säker straffskytt.

Men ÖHK fick en sista anfallschans.

En timeout, några passningar och en del tvekande senare vågade Bardis satsa.

– Jag försökte bara vara modig i det läget. Vi hade bestämt att vi skulle spela lite på klockan. När vi har fart och blicken framåt och en mittsexa som jobbar hårt för oss då dyker det upp sådana chanser. Sedan blev det rätt tajming också ... , haha.

Vad kände du när bollen satt i mål?

– Det var total lättnad. Inte på ett ångestladdat vis, men det var bara så himla skönt.

"Föreningen som tagit beslutet"

Matchen var vunnen – även om Heid gavs en möjlighet att skjuta ett skott från halva plan innan slutsignalen ljöd.

Två poäng innebär alltså att Önnered, som inte har fått saker och ting att stämma hittills under säsongen, är ovanför slutspelsstrecket med fem omgångar kvar och att man är uppe på samma antal poäng som rivalen Heid i tabellen.

– Det här betyder jäkligt mycket för laget. Att vi kan visa moral, se varandra i ögonen och att man får mötas av leenden igen. Det är det som verkligen ger oss mest och som vi tar med oss härifrån. Lika mycket energi som det tar när man har förlorat många matcher på samma sätt ger detta fart till kommande matcher, säger Bardis som hellre vill blicka framåt än prata om det som har varit och sparkade tränaren Tomas Bredenfeldt.

– Det är föreningen som har tagit beslutet. Sedan i söndags blev vi informerade. Vi spelare har inte alls varit med i de diskussionerna. Och även om det var nära in på match så har vi fått en bra möjlighet till att förbereda oss, men det är klart att det har varit en omställning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.