Sävehofs Sebastian Karlsson svarade för fem mål i matchen mot IFK Ystad.
Sävehofs Sebastian Karlsson svarade för fem mål i matchen mot IFK Ystad. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Segern satt långt inne för Sävehof

Hemmalaget var klara favoriter – men fick kämpa hårt. Utvisningarna fällde till slut IFK Ystad när Sävehof vann onsdagens möte i Handbollsligan.

|

Regerande SM-mästaren Sävehof tog emot IFK Ystad under onsdagskvällen. Matchen avslutade en handbollsfest i Partille Arena, där damerna tidigare under kvällen mött Skuru IK i sin premiär.

Efter att ha kryssat mot Kristianstad i premiären ställdes man nu mot ett motstånd man på förhand borde slå.

Men det skulle visa sig att Ystad inte på något sätt hade vikt ned sig på förhand.

Efter att hemmalaget inte riktigt varit med från start, var det bortalaget som snabbt drog i från till ledning med fyra bollar.

Men Sävehof kom tillbaka. Efter 20 minuter var man i kapp och när första halvlek summerades ledde hemmalaget med 19-18.

– Det var väl inte riktigt som vi tänkt oss, vi får en kämpig start och orkar tugga oss in i det. Vi ska vara glada att vi har en ledning i paus, säger Sävehofs Sebastian Karlsson efter matchen.

Utvisningarna bäddade för segern

Inledningsvis i den andra halvleken följdes lagen åt. Länge var resultatet lika. Men efter att Sävehofs målvakt Simon Möller räddat ett friläge gick hemmalaget i från till en tvåmålsledning. Efter det kom inte Ystad tillbaka. Bortalaget drog på sig en hel del utvisningar och i den 54:e minuten fick brassen Paulo Vinicius rött kort, efter att ha dragit på sig tre tvåminutare i matchen.

Då satte Sävehof in nådastöten, och slutresultatet kunde skrivas till 34-30.

– Jag tycker det är starkt av oss att ta två poäng. Det fungerar inte riktigt för någon av oss idag, men vi kommer ihop som ett lag och gör det tillsammans vilket visar på en jäkla styrka, säger Karlsson.

Under kvällen spelades också ett västmöte mellan Alingsås och Aranäs, en match hemmalaget vann med 31-24.