Sebastian Karlsson fixade segern för Sävehof – och midsommarfirandet

Sebastian Karlsson fick jubla, inte bara en gång utan 14 gånger mot Önnered. Något som ledde till seger och ett bra mycket bättre midsommarfirande än förra året.
– Det här blev en bra lördag, säger han.

ANNONS

Sävehof mot Önnered.

Eller ja, Sebastian Karlsson mot Önnered som det snarare var under den första halvleken. För den rappe kantspringaren gjorde lite som han ville och redan i paus var det sju mål från hans händer.

Med tanke på att hans lagkamrater gjorde tolv blev uppförsbacken för Önnered stor med underläge 15–19.

Innan den första halvleken var över hade Andreas Berg dragit på sig ett rött kort.

Något som även Sebastian Spante lyckades med i den andra.

Hur det gick i den andra halvleken?

Jo, som i den första där det återigen var Sebastian Karlsson som hade stor show. Totalt blev det 37-29 till Sävehof och 14 fullträffar från herr Karlsson.

ANNONS

– Det är inte alltid man gör det … det här blev en bra lördag får man säga. Det kändes som att vi alla var på tårna och verkligen ville vinna, säger han och fortsätter:

– Jag är tacksam för att jag får bra passningar av mina lagkamrater. Det är svårt som kantspelare att skapa sina egna lägen.

Nu låter du lite ödmjuk?

– Haha! Det är ju sanningen! Jag tar inte bollen vid halvplan och studsar den på egen hand. Jag har både Berlin och Skipagøtu som göder mig bra.

När kände du att det här var din dag?

– När man får ett flyt och känner att det mesta går vägen. När man skjuter i vissa lägen man annars inte skjuter på och har lite flyt. Det är en skön känsla, absolut.

Varför går det så bra för er som lag?

– Det finns en rätt så bra mix av lite äldre med jag, Stenbäcken och Westby. Sen har vi flera unga och hungriga med Möller och Skipagøtu i spetsen. Det finns en hunger och rutin i laget och det som definierar ett bra lag är att du kan prestera över tid.

Segern var dessutom extra skön.

ANNONS

Inte bara för poängen utan för ett kommande midsommarfirande.

För i Önnered spelar både Johan Blickhammar och Mirko Vicentijevic, två av Sebastian Karlssons bästa vänner.

– Man vill inte ha en förlust på kontot där ... det var jobbigt förra året när de tog tre av fyra poäng. Det här blir en extra morot, säger Sebastian Karlsson.

Mötet mellan Sävehof och Önnered var inte dagens enda. På annat håll förlorade BK Heid mot Skuru IK med 25-30 medan Kungälvs HK vände och vann mot Skara HF med 32-29.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS