Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Karlsson hyllar tränarduon efter sin kontraktsförlängning.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Sebastian Karlsson hyllar tränarduon efter sin kontraktsförlängning. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sebastian Karlsson förlänger med Sävehof

Sävehofs lagkapten och kantspringare Sebastian Karlsson förläger sitt kontrakt med Partilleklubben. Under fredagen meddelades att han blir kvar i ytterligare två säsonger.

Han gör sin nionde säsong i den gulsvarta tröjan i år, lagkapten Sebastian Karlsson. Under fredagen kom beskedet att han har förlängt sitt kontrakt med Partilleklubben i ytterligare två år. Eller ja, kontraktet skrev han på redan i maj, men det var under fredagen det offentliggjordes.

– Det var ett lätt beslut. Det kändes bra med den tränarstaben som vi håller på och bygger i Sävehof just nu så kändes det bra, säger han.

En stor anledning till förlängningen menar han beror på tränarduon Michael Apelgren och Linus Ekman.

– Det är den bästa tränarduon jag har haft. Vi brukar hetsa Micke att han inte kan prata om något annat än handboll, men det gör också att han är en väldigt bra tränare. Det är gött socialt och jag har svårt att se att det skulle vara bättre någon annanstans, säger han.

Sävehofs tränarduo Linus Ekman och Michael Apelgren. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Sävehofs tränarduo Linus Ekman och Michael Apelgren. Bild: MICHAEL ERICHSEN

”Är det nu jag ska ge dig en bra rubrik?”

Karlsson hade en kort avstickare till Spanien som utbytesstudent, men annars har han varit Sävehof och Sverige trogen. Inför kontraktsförlängningen fanns det lite internationellt intresse för kantspringaren.

– Jag vet inte hur seriöst det var, det har varit lite här och där. Men det är svårt att ta sig ut i Europa om kantspelare om man inte spelar i landslaget, säger Karlsson.

Hur ser du på att du inte har fått chansen i landslaget ännu?

– Är det nu jag ska ge dig en bra rubrik?, säger Karlsson med ett skratt och fortsätter:

– Det finns väldigt många bra högerkanter i Sverige och det är tuff konkurrens. Jag har full förståelse för att det finns spelare som går före mig. Om det någon gång finns en plats i landslaget så skulle det vara superroligt såklart, det är en pojkdröm, säger han.

Men att någon gång ta sig utomlands är fortfarande ett mål.

– Dyker rätt möjlighet upp så är det klart att det är något som lockar. Jag tror nästan alla handbollspojkar och flickor drömmer att bli utlandsproffs någon gång.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.