Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Sebastian Abrahamsson matchhjälte för Önnered mot Sävehof

Han låste och slängde nyckeln. Målvakten Sebastian Abrahamsson blev stor matchhjälte när Önnered skrällsegrade mot Sävehof med 27–24.
– Äntligen får vi plocka dem, säger Abrahamsson.

Att Sävehof är med i tätstriden och Önnered kämpar i botten syntes inte inledningsvis i tisdagens derby i ÖHK-hallen. Partillelaget såg närmast paralyserat ut medan hemmalaget la in högsta växeln direkt. Sebastian Abrahamsson hade staplat tegelstenarna och cementerat en vägg mellan stolparna. Han tog straffar. Han tog frilägen. Han tog genombrott. Detta gav honom en räddningsprocent på hela 53 efter den första halvleken.

– Jag fick bra hjälp av mina gubbar framför mig som räddar mig. Det har känts bra det sista vi har krigat bra bakåt och får utdelning för det, säger Abrahamsson.

Utespelarna då? Jo, visst drog de sitt strå till stacken. Kapten Johan Blickhammar släppte inte en Gulsvart över bron i försvaret och framåt forsade Andreas Berg och Markus Thorbjörn fram på kanterna. David Sandberg var bestämd från nio meter.

Resultatmässigt blev 8–2 efter en kvart till 14–8 i halvtid till Önnered. Detta efter att Abrahamsson räddat formstarke Sebastian Karlssons straff det sista som hände vilket fick speakern att nästan spränga högtalarsystemet av glädje.

Sävehof hade svårt att komma närmare i den andra halvleken och när det såg ut som att man skulle kunna krypa närmare så slarvades det vilket bäddade för kontringar. Och där var Berg och Thorbjörn precis lika skarpa som under de första 30 minuterna. Med en kvart kvar hade vi 22–16 på resultattavlan.

Men Sävehof skulle halvera det där avståndet. När Sebastian Karlsson satte dit 24–21 med åtta minuter kvar var det vittring.

Efterlängtad seger mot rivalerna

Men hela vägen kom man aldrig. Det här var Önnereds och målvakten Sebastian Abrahamssons kväll. Han storspel bäddade för segersiffrorna som skrevs till 27–24.

– Vi har alltid spelat jämnt mot Sävehof och äntligen får vi plocka dem. Äntligen!, säger Abrahamsson samtidigt som lagkamraten Mirko Vicentijevic vandrar bakom honom.

– Så här bra kan ”Basse” vara, säger han.

Önnered har nu tagit fem poäng av sex möjliga och blickar uppåt i tabellen.

– Vi har inget att förlora vi möter lag som på pappret är bättre än oss men vi bara går in och kör. Allt för att överleva, säger Sebastian Abrahamsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.