Sävehofs Stella Huselius tampades med körtelfeber

Under semifinalserien rasade hon i vikt och låg på sjukhus.
Hon fick höra att säsongen var över – men kom tillbaka mot alla odds.
– Det är det värsta jag varit med, säger Stella Huselius med tårarna rinnandes.

ANNONS
|

Huselius är en av de största talangerna vi har på damsidan. Hon är född så sent som 2004 men har redan ett SM-guld och stor SHE-rutin i ryggsäcken.

Därför väcktes det frågetecken kring varför hon inte medverkade i semifinalserien mot Skuru. Nu, när säsongen är över, berättar hon själv.

– Jag hade körtelfeber i tre veckor. Jag gick ned jättemycket i vikt, kunde inte äta och låg på sjukhus i två nätter. Min läkare sa att säsongen var körd. Jag är så glad över att vara här bara, säger hon medan tårarna rinner nedför hennes kinder.

Hon berättar om den tunga tiden.

ANNONS

– Det är det värsta jag varit med om. Vidrigt! Jag fick kolla på semifinalen från sjukhuset och var ledsen över att jag inte kunde vara med. Men jag trodde alltid på att tjejerna skulle klara det, säger hon.

Klev fram i avgörande finalen

Trots läkarens dom tog sig Huselius tillbaka, hon blev frisk för en och en halv vecka sedan. Nu står hon ute i en guldkonfettifylld Eslövshallen med SM-bucklan i handen och med fyra mål på kontot. Tårarna sprutar.

– Det är så mycket känslor, jag är så glad bara över att få vara med i dessa finalmatcher. Nu, det här laget … Det är så underbart. Nu blir jag känslosam igen … Det är så underbart bara.

Vad betyder det här guldet för dig?

– Jag är bara så glad över att jag kan vara med. Att få göra mål … Jag visste inte ens om jag skulle få spela mer den här säsongen. Att ha spelat nu … Det är så mycket känslor och jag är bara så jävla glad, säger Huselius.

LÄS MER:Sävehofs damer är svenska mästare 2022/2023

LÄS MER:Line Bergfeldt blev hjälte – med sitt första byte i finalserien

LÄS MER:Talangerna som är redo att kliva fram för Sävehof dam

ANNONS