Sävehof illa ute – tappade segern i matchens sista minut

Sävehof hade matchen som i en liten ask. Men en onödig dubbelutvisning, spelare med stygn och slutsekundsdramatik bäddade för ännu en tung förlust i semifinalserien mot Ystad.
– Jag tycker att det är horribelt, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren om den offensiva foulen som föranledde tappet.

ANNONS

Med bara minuter kvar på uret såg Sävehof ut att gå mot en kvittering i semifinalserien mot Ystad.

Med skåningarna hängde på. Och med dryga 60 sekunder på matchklockan började raset. Sävehof gick för ett segermål – istället blåste domarteamet för offensiv foul.

Till Michael Apelgrens stora frustration.

– Jag tycker att det är horribelt. De blåser inte för en enda offensiv foul för Ystad, trots att det finns solklara. Att de då blåser för oss med en minut kvar, jag tycker att det är direkt felaktigt. Även när man ser det på video ser man att det inte är en foul. Där är jag besviken. Det är mycket som är tufft för oss nu, säger han.

ANNONS

Ja, för det stannade inte där.

Ystad kunde gå upp i ledning i anfallet efter, på en straff. Sävehof offrade sig desperat för att undvika ännu förlust.

Elias Skipagötus helhjärtade satsning med 25 sekunder resulterade i straff på andra sidan av planen. Kvitterat. Men det var inte över där heller.

”En har fått sy en massa stygn”

Med fem (!) sekunder kvar letade sig ett inspel på linjen in till en fri Ystadsspelare. Det fanns ingenting att göra.

Förlusten, 29–28, svider. Den betyder 2–0 i matcher. Nu är det en rejäl uppförsbacke som väntar.

– Vi ska försöka samla oss till på måndag och visa klubbhjärta och stolthet. Vi får göra det så bra som möjligt, och hoppas att vi är i bättre slag, säger Apelgren tomt.

Han är inne på det. Inför torsdagens möte med Ystad gick det rykten om att Sävehof drabbats av ett större sjukdomsutbrott. Apelgren bekräftar det bitvis – men det finns andra bakomliggande problem.

– Vi har flera spelare som inte borde ha spelat i dag, men som gjorde det ändå. Nyckelspelare. Jag är väldigt stolt över hur vi presterar med det inräknat. En var sjuk. En har fått sy en massa stygn. En tredje har skadat foten, säger han.

Vem har fått sy?

ANNONS

– Nej, det ska jag inte avslöja.

Den bisarra listan på saker som gick fel för Sävehof fortsätter.

När man ledde med tre bollar, med sex minuter kvar att spela, drog Sebastian Spante på sig en tvåminutare i samband med reduceringen till 25–23. När Sävehof sedan skulle starta nästa anfall hade man plötsligt ett fulltaligt manskap på banan. Någonting Ystadsbänken reagerade kraftigt på. Mycket riktigt tilldelades Sävehof ännu en utvisning.

I spel sex mot fyra kunde Ystad sedan kvittera för första gången på länge.

– Det är en tabbe från vår sida. Jag är besviken över hur matchen blev. Men det är inte så mycket att göra åt det nu, säger Apelgren.

”Bara till att knyta näven”

Dessförinnan spelade Sävehof visat upp ett robust försvarsspel. Bertram Obling var stundtals glimrande i målet, Skipagötu gjorde under perioder precis som han ville. Man hade fått bukt på problemen från det första mötet. Kanske var gulsvart till och med det bättre laget sett över 60 minuter.

– Vi kan lika gärna vinna den här matchen, trots alla problem, konstaterar Apelgren.

Men så blev det inte.

– Det är tufft, sammanfattar Apelgren.

Men han poängterar:

Det stora sjok av problem till trots är Sävehof nära.

– Jag är jättestolt över hur vi fajtas. Det är jättemånga som visar att de står upp när det är riktigt tufft. Nu är det bara till att knyta näven och visa karaktär.

ANNONS

Nästa match, som alltså kan bli lagets sista för säsongen, spelas på måndag hemma i Partille Arena.

LÄS MER:Vetle Eck Aga om flytten till norska miljardärsklubben

LÄS MER:Sävehof klart för SM-final

LÄS MER:Wilma Kroon Andersson tillbaka – två veckor efter körtelfebern

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS