Sävehofs målvakt Simon Möller.
Sävehofs målvakt Simon Möller. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof förlorade jämn höstavslutning mot Lugi

Det blev ett sent avgörande i Sävehofs höstavslutning borta mot Lugi. I en rörig match förlorade man till slut med 25–24.
– Det är jättesurt nu efter en så jämn match, säger Sävehofs målvakt Simon Möller.

ANNONS

De regerande svenska mästarna Sävehof avslutade höstsäsongen med bortamatch mot Lugi. Det var bra drag på läktarna i Lund i en match mellan två lag strax ovanför slutspelsstrecket.

– Det var kul att spela en sådan här match med mycket publik och mycket sävehofare på plats, säger Sävehofs målvakt Simon Möller.

Trots guldet i våras ligger Sävehof alltså i närheten av strecket inför EM-uppehållet och det var inför matchen viktigt att avsluta hösten på ett bra sätt. Sävehof började matchen mot Lugi starkast efter bland annat ett par mål av Stefan Sunajko. Laget gick tidigt upp till ledning med 5–2.

ANNONS

Sävehof lyckades sätta sitt försvarsspel. Lugi tvingades spela sju mot sex i anfall med två linjespelare. Dessutom stod gästernas målvakt Simon Möller för ett par fina kontringsräddningar.

"Det är jättesurt nu"

Lugis spel i sju mot sex gav så småningom utdelning och sex minuter före paus var underläget upphämtat vid ställningen elva lika. Halvtidsställningen var 14–14 med Sävehof i visst psykologiskt underläge efter det tappade övertaget.

– Vi får inte till spelet när de spelar sju mot sex i anfall, säger Simon Möller.

Inledningen av andra halvlek präglades av en hel del tekniska fel från båda lagen. Det gjordes få mål inledningsvis och det var länge ovisst om vilket lag som till slut skulle hitta rätt och ta kommandot. Det gjordes endast fem mål under den första tiominutersperioden efter paus.

Lagen fortsatte följas åt länge men det var alltjämt inget skönspel från varken Lugi eller Sävehof den här kvällen. Med knappt en halvminut kvar var ställningen 24–24 med Lugi i anfall. Hemmalaget tog då en timeout och Casper Käll gjorde sedan segermålet för Lugi via målvakten Simon Möller.

– Det är jättesurt nu efter en så jämn match. Men det är små marginaler det handlar om, säger Simon Möller.

ANNONS