Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Skärmdump/C More
Bild: Skärmdump/C More

Sanslöst sekundavgörande när Aranäs slog Redbergslid

Västderby, målfest och sanslöst sekundavgörande.
Aranäs seger mot Redbergslid hade exakt allt.
– Jag bara skrek, säger hjälten Adam Wennerholm.

Det var 40 dramatiska – nej sanslöst dramatiska – sekunder som avgjorde västderbyt mellan Aranäs och Redbergslid. De övriga 59 minuterna och 20 sekunderna var en enda lång uppbyggnad.

Precis som det ska vara i en handbollsmatch.

Det var en målfest från början till slut och det var två lag som aldrig riktigt lyckades ta kontroll över matchen. Redbergslid tog ledningen med matchens första mål, men släppte därefter in fem raka och hade inte övertaget förrän 24 minuter senare.

RIK lyckades behålla ledningen under inledningen av andra halvlek och tvingade även Aranäs tränare Jerry Hallbäck att ta en timeout.

Kungsbackalaget kom ikapp, gick förbi och såg ut att slarva bort matchen.

Med bara 40 sekunder kvar, och 29–29, kom vad som såg ut att bli en avgörande miss. Oscar Gentzel i Aranäs skulle passa en lagkamrat, men en kommunikationsmiss ledde till att bollen gick ut över långsidan och hamnade i RIK:s ägo.

Gästernas tränare Magnus "Bagarn" Johansson tog en timeout med 28 sekunder kvar för att lägga upp taktiken. Nu skulle man avgöra.

Sanslöst avgörande: ”Jag bara skrek”

Vad som sades i RIK-lägret är oklart, det blev knappast det scenario som man hade tänkt sig. Elliott Stenmalm testade ett skott som blockerades och sedan plockades upp av inbytte Aranäs-målvakten Alexander Lindén.

– Jag gick in med inställningen där att jag skulle sno den, men vi blockade den i stället. Så jag gick in med en go inställning då, säger Aranäs Adam Wennerholm.

Därefter följer vad som skulle rendera i att Wennerholm fick uppleva en glädje som han betygsätter som ”en stark 9,9:a” på en skala 1–10.

Högersexan for iväg som utskjuten ur en kanon på en kontring, fick en perfekt passning av Lindén och avgjorde i matchens absolut sista sekund.

– Jag tänkte knappt, jag bara skrek i stället, skrattar Wennerholm.

Han tar ny sats:

– Det var en känsla som jag inte riktigt har haft innan, om jag ska vara helt ärlig. Men det är oerhört skönt efteråt när man väl förstår vad man har gjort och det här bär vi med oss.

Om vikten av segern: ”Stärker oss”

I bakgrunden av samtalet med Adam Wennerholm kan man höra hög musik spelas i omklädningsrummet, det rådde feststämning i Aranäshallen.

– Haha, ja! De spelar lite musik, duschar och dansar här. Så det är gott, säger Wennerholm glatt.

Är det en extra skön seger, med tanke på förra säsongen?

Aranäs tvingades kvala för att säkra kontraktet.

– Oja! Precis som i Önneredsmatchen (seger med 34–28) är det oerhört goa poäng och det är något som kommer hjälpa oss genom hela säsongen förhoppningsvis. Så det här stärker oss och det här vill vi bibehålla.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.