Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Sanslös dramatik – Sävehof kollapsade mot Lugi men vann ändå

Sävehof såg ut att ha avgjort matchen efter 30 minuter. Då tappade Partille-laget allt och det blev ett dramatisk avgörande.
– Man spelar faktiskt handboll i 60 minuter, det låter enkelt men det får vi mata in i våra huvuden, säger Jonathan Edvardsson.

Sävehofs damer vann med 14 mål över VästeråsIrsta. I matchen efter blev det betydligt större dramatik när klubbens herrar var på planen.

LÄS MER: Utklassningsseger för Sävehof – vann med 14 mål

Tabellsjuan Sävehof fick en smakstart mot sjätteplacerade Lugi och hade efter en kvart gått ifrån till 12-7. Hemmalaget fortsatte trycka på och i halvtid hade Partille-laget gjort hela 20 mål jämfört med gästernas 13.

Det såg ut att bli en promenadseger för hemmalaget som en bit in i andra halvlek ledde med tio mål.

– Vi har en bra inledning i andra också men sen tycker jag vi blir lite passiva i anfallsspelet, vi har lite lägre fart in i våra satsningar och det blir lite enklare för dem att ta oss i försvaret och målvakten räddar, säger Sävehof-kaptenen Jonathan Edvardsson.

Sanslös dramatik: ”Onödigt”

Lugi kom tillbaka och såg till att det blev spänning i matchen – med tre minuter kvar skiljde bara två mål mellan lagen. Med 40 sekunder kvar och ett mål mellan lagen (28-27) begärde Sävehof-tränaren Michael Apelgren timeout. I efterföljande anfall lyckades hemmalaget inte göra mål men spelade av tiden så Lugi inte fick en målchans till. Slutresultatets skrevs till 28-27.

– Det blev lite onödigt dramatiskt men det var väldigt skönt att vinna, säger Edvardsson och fortsätter:

– Först och främst tar vi med oss de första 45 minuterna där vi står jättebra bakåt. Sen får vi givetvis ta med oss att man faktiskt spelar handboll i 60 minuter, det låter enkelt men det får vi mata in i våra huvuden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.