Sander Sagosen under pressekonferansen i OS-byn inför gruppspelet för handbollsherrarna.
Sander Sagosen under pressekonferansen i OS-byn inför gruppspelet för handbollsherrarna. Bild: Stian Lysberg Solum

Sander Sagosen om 10-årsdagen av Utöya

På lördag har herrarnas handboll i OS har premiär. Men med två dagar kvar går de norska spelarnas tankar till offren för terrordådet på Utöya.
– Det är en av de svartaste dagarna i mitt liv, säger stjärnan Sander Sagosen enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Den 22 juli 2011 är ett datum som för evigt kommer vara inpräntat i norsk historia.

Det var då terroristen Anders Behring Breivik först sprängde en bilbomb i centrala Oslo där åtta personer avled – för att senare åka ut till Arbeiderpartiets ungdomsläger på Utöya för att genomföra en massaker som innebar att 69 människors liv gick om intet.

Idag är det 10-årsdagen för dådet och det är även något som präglar den norska OS-truppen.

På en presskonferens i OS-byn fick således det norska handbollslandslaget frågor om terrordådet.

– Jag minns det som att det hade varit i går. Det träffade mig rakt i ansiktet då för tio år sedan då jag var på ett träningsläger med Rhein-Neckar Löwen. Det fälldes många tårar den dagen, säger lagkaptenen Bjarte Myrhol enligt Sportbladet.

ANNONS

– Jag kan inte göra något annat än att skicka mina tankar till de som drabbades och som påverkades. Det är en av de svartaste dagarna i norsk historia.

Norges storstjärna Sander Sagosen, 25, av många betraktad världens bästa handbollsspelare, var 15 år gammal när dådet inträffade och befann sig på semester när många jämnåriga blev mördade av Breivik.

– Jag satt en vecka framför datorn för att få med mig vad som hade hänt. Det är en av de svartaste dagarna i mitt liv och i norsk historia. Vi tänker på de som gått igenom en mycket tuff tid, säger Sagosen enligt Sportbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS