Sand om tuffa tiden i Brest: "Tränaren är psyksjuk"

Loui Sand är en av de största stjärnorna i den svenska EM-truppen. Nu berättar hon om tiden i Brest och varför kontraktet bröts i februari.
– Han är psyksjuk, på riktigt, säger hon om sin förre tränare.

ANNONS
|

2017 lämnade landslagsstjärnan Loui Sand Sävehof för spel i franska Brest. Efter en säsong lämnade hon det franska storlaget.

Sand och tränaren Laurent Bezeau gick inte ihop.

– Han är psyksjuk, på riktigt. Han är den typen av person som klappar med ena handen och slår med den andra. Jag klarade inte av det. Jag försökte vara den här starka svensken som inte accepterar den typen av beteende och det gjorde att vi hade en del dispyter i början där jag i princip ställde frågan ‘vad fan är detta’, säger vänstersexan till Handbollskanalen.

– Men det är svårt för det innebar att jag inte fick spela och han hade ju den makten. Jag ville ju ändå spela och därför orkade jag inte stå upp för mina värderingar, vilket gjorde att jag nästan spydde på mig själv.

ANNONS

LÄS MER: Bella Gulldén om nya handbollslivet i Brest

Speltiden blev mindre och i februari bröt Brest kontraktet med Sand och förklarade att de ville satsa på andra spelare.

Efter Brest gick flyttlasset till den franska klubben Fleury-Loiret.

– Det är en mycket mindre och mer familjär klubb. Brudarna i laget är asgoa och även om tränaren inte är något geni på handboll är han en go gubbe och en fin människa. Han bryr sig otroligt mycket om varje individ och håller inte på med maktmissbruk eller leker filosofgubbe.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS