Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: AVDO BILKANOVIC
Bild: AVDO BILKANOVIC

Salihi räddade Sävehofpoäng – med en sekund kvar

Sekunder kvar, friskast och ett mål upp på IFK Skövde.
Då tog Gzim Salihi saken i egna händer och kvitterade till 26-26 för IK Sävehof.
– Jag sa bara "Ställ upp er, jag vill ha den!"

IK Sävehof mot IFK Skövde? Nja, snarare Gzim Salihi mot IFK Skövde. Iallafall under den första halvleken.

Gästernas niometersskytt imponerade minst sagt och drog ett stort offensivt lass under en fartfylld halvlek som slutade 13-11 till IFK Skövde.

Av de elva målen stod Gzim för mer än hälften.

– Allt jag gjorde gick ju vägen där, så det var ju väldigt skönt, säger han.

Sävehofs offensiv och Salihis målskytte i synnerhet var en positiv sak att ta med sig in i pausvilan. Däremot fanns det rum för förbättring i defensiven där man lät IFK-spelarna ostört prickskjuta mot Agust Eli Björgvinsson i mål.

Slarvig halvlek

Det var en minst sagt intensiv handboll som spelades i Arena Skövde och tio minuter in i den andra halvleken lyckades Sävehof, för första gången, ta ledningen på straff.

Målskytt? Gzim Salihi.

IK Sävehof lyckades dessutom allt mer få träff i försvaret och tämja ett IFK Skövde som i stundom bjöd på kaskader av offensivt slarv.

Lämpligt nog började istället offensiven sina för Partillegänget, vilket ledde till att man inte lyckades dra ifrån IFK Skövde som istället kunde kvittera till 21-21 med mindre än tio minuter kvar att spela.

– Vi blev lite nonchalanta och tog lite chansskott. Men det är det vi ska jobba på och inte ta, vi ska hålla oss till vår plan.

Sekundavgörande

Om Salihi var stekhet i den första halvleken så var det mer William Bogojevic som briljerade för Sävehof under avslutningen av matchen, som blev en ett riktigt sekunddrama.

Totalt landade Bogojevic målnotering på åtta fullträffar.

Med förste halvlekens briljant vaknade dock till en sista gång och satte ett sista avtryck.

Skövde hade återtagit ledningen och med mindre med fem sekunder kvar att spela fick Sävehof ett frikast – en sista chans att kvittera.

Vem som utnyttjade läget och kunde, med matchens sista skott, sätta 26–26-bollen?

Gzim Salihi, såklart.

– Vi snackade om att Bogo (Bogojevic) skulle ta läget. Men han fastnade där, så jag sa bara "Ställ upp er, jag vill ha den!" Jag kände mig het verkligen och missade ju fyra skott i andra halvlek mot Håvard (Åsheim) i mål, så jag var lite revanschsugen och tänkte "Nu ska den bara sitta i mål", säger Gzim Salihi som totalt stod för åtta fullträffar i Skövde.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.