Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sabina Jacobsen slutar i landslaget

Sabina Jacobsen har gjort sitt i landslaget. Efter tio mästerskap kommer karriären fortsätta i endast klubblaget.
– Det har varit ett svårt beslut att fatta även om jag insett att det är det enda rätta med tanke på min kropp, säger hon till förbundets hemsida.

I december meddelade Isabelle Gulldén att hon slutar i landslaget. Nu har nästa veteran gjort sitt i den blågula dräkten.

Sabina Jacobsen meddelar att hon framöver bara kommer satsa på klubblagsspel.

– Det har varit ett svårt beslut att fatta även om jag insett att det är det enda rätta med tanke på min kropp, säger den tidigare lagkaptenen till förbundets hemsida.

Jacobsen missade de två senaste mästerskapen EM grund av skador och målet vara att kunna representera Sverige i OS i sommar men så blir det inte.

– De två senaste åren har varit väldigt hattiga och jag hade haft en jättebra sommar när det small till i knäet i Nyköping, vilket sedan ledde till operation. Jag kom tillbaka i januari förra året, men sedan kom coronan och när jag sedan kom tillbaka till Ryssland i somras så krånglade knät under stora delar av hösten, säger 31-åringen.

Hon fortsätter:

– Jag är tillbaka nu, men vet också hur snabbt det går att trilla ner igen om man inte använder huvudet. Jag hade OS förra året som mitt stora slutmål i landslaget och har kämpat under hösten, men tvingats förlika mig med att jag tyvärr inte kan spela i både klubb- och landslag på grund av min kropp.

CSKA Moskva-spelaren, som debuterade i landslaget 2007, var lagkapten från 2012 och gjorde 136 landskamper och tio mästerskap.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.