Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Alingsås och Sävehof ställs mot seriesegraren respektive trean i semifinal. Bild: Bildbyrån

Så spelas semifinalerna – Alingsås ställs mot mästaren

Efter Alingsås avancemang till semifinal blev det klart att motståndet där kommer blir de regerande svenska mästarna Kristianstad.
– Ska man vinna guldet ska man slå ut alla motståndare, säger Alingsås-kaptenen Johan Nilsson.

Efter slutsignal i Estrad arena under måndagen, där Alingsås efter en dramatisk match mot Ystad fixat semifinalplatsen, var det dags för Kristianstad-tränaren Ljubomir Vranjes att, i egenskap av seriesegrare, välja motståndare i semifinalen. Valet föll på just Alingsås.

– De har haft tuffa matcher och har tuffa resor i kropparna. Vi är känner att vi är pigga och de har inte fått vila någonting. Det är en fördel för oss, sa Vranjes i C mores sändning.

LÄS MER: Stor dramatik när Alingsås tog sig till semifinal

Alingsås-kaptenen Johan Nilsson tror dock inte att Kristianstad kommer vara det piggare laget när semifinalerna drar igång på fredag.

– Eftersom det var ett landslagsuppehåll blev det inte så tajt utan vi har kunnat träna rätt bra och har fräscha kroppar. I slutspel är man inne i den bubblan och tänker inte så mycket på hur kroppen känns utan bara laddar upp för nästa match och äter och sover och tänker handboll så det ska inte vara något problem att vara fullt påkopplad till fredag när semifinalerna börjar. Jag tror bara det är bra för oss att vara inne i det.

Är Kristianstad ett mardrömsmotstånd?

– Nej det tycker jag inte. Ska man vinna guldet ska man slå ut alla motståndare, sen om vi slår dem i semi eller final det spelar inte så stor roll. Vi går in som underdogs och kommer trivas med det och ska se om vi kan knipa tre matcher.

LÄS MER: Det här visste du inte om spelarna i Alingsås

Västderby för Sävehof

För grannen längs E20 Sävehof, som slog ut fjolårsfinalisten Malmö i kvartsfinal, väntar tabelltrean IFK Skövde i semifinal.

– Det blir en rolig utmaning och det ska bli skitkul att spela handboll. Förhoppningsvis, nu när det är lite av ett västderby, blir det mycket folk både på vår hemmaplan och hos dem, säger Sävehofs lagkapten Jonathan Edvardsson.

LÄS MER: Sävehof till semi – efter stor dramatik

I grundserien slutade samtliga tre möten mellan lagen med seger för Skövde.

– Vi får sätta oss ner och analysera de matcherna lite djupare och se vad vi kan ta med oss men överlag vad vi ska ta med oss in från matchserien mot Malmö så handlar det om att vi fått vårt försvarsspel och samarbetet med målvakten att stämma och det blir viktigt. Det är en viktig byggsten för att slå Skövde, eller vilket lag som helst. Då kan vi få ett lugn framåt där vi kan vara kliniska i våra avslut, säger Edvardsson och fortsätter:

– Vi har märkt i den här serien att alla lag kan slå alla och därför blir det oerhört viktigt att vi fokuserar på vår egen insats. Nu får vi plugga på Skövde.

LÄS MER: Det här visste du inte om spelarna i Sävehof

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.