Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Önnereds Tilda Matthijs, Kungälvs Victoria Strålman, Sävehof Elin Hallagård. Bild: Bildbyrån

Så spelas kvartsfinalerna i SHE – Kungälv möter seriesegraren

Tre lag från regionen var inför den sista omgången i SHE klara för slutspel. Under fredagen spelades grundseriens sista matcher och efter det väntade slutspelsvalen. Resultatet blev att en tuff uppgift väntar nykomlingen Kungälv som ställs mot seriesegraren Skuru i kvartsfinal.
– Jag hoppas vi kan chocka dem lite, säger Kungälvs Sofie Börjesson.

Sävehof, Kungälv och Önnered var alla klara för slutspel redan innan den sista grundserieomgången under fredagen.

Den sista omgången innehöll ett västderby i Mimershallen mellan Kungälv och Önnered. Kungälvs, som redan stått för en skräll genom att ta sig vidare till slutspel som bottentippad nykomling i serien inför säsongen, kunde inte rå på Önnered. Efter den första halvleken hade gästerna ledningen med 15-13. Önnered vann till slut med 28-27 och slutar femma i grundserien. Kungälv slutar på en åttondeplats.

LÄS MER: Här är årets Göteborgslag i SHE

Sävehof var inför fredagens match mot Kristianstad redan klar tabelltrea bakom Skuru och Höör. Trots att matchen inte hade någon betydelse för Partille-lagets placering hade de inga problem att besegra bottenlaget Kristianstad i Partille arena. I paus var ställningen 16-10 och Sävehof vann till slut med klara 31-19.

Tuff kvartsfinalserie för Kungälv

Efter fredagens sista omgång gjordes kvartsfinalvalen och där blev resultatet att Skuru, som efter seger över Höör i sista omgången slutar som seriesegrare, valde Kungälv.

– Det var ganska väntat, vi hade det på känn. Vi hoppas kunna ge dem en match. Det är många som tror att det ska bli 3-0 i matcher till dem men vi har andra planer, säger Kungälvsmålvakten Sofie Börjesson och tränaren Pontus Ward Wiklund håller med:

– Vi har allt att vinna, de är ju förhandstippade att vinna. Den här säsongen skulle vi komma sist i serien så vi får bevisa igen, säger han.

Börjesson hoppas att laget kan störa Skuru, som hon menar spelar ganska likt Kungälv.

– Vi vill pressa den så mycket vi kan. De är ett bra lag som springer och kontrar mycket och det är vi också. Så jag tänker att förhoppningsvis kommer vi kunna göra det till tre jämna matcher, sen laget som vill mest vinner. Och sen hoppas jag att vi tar två matcher till. Jag hoppas vi kan chocka dem lite, säger hon.

För Sävehof stod valet mellan Önnered och Skara – och valet föll på Skara vilket betyder att Önnered får ladda för kvartsfinal mot Lugi.

– Det blir roliga matcher som vi tror vi ska vinna. Jag tycker vi haft bra koll på hur Skara spelar, säger Sävehof-tränaren Rasmus Overby i C more efter valet.

Slutspelet inleds 27 mars, efter det stundande landslagsuppehållet.

Så spelas kvartsfinalerna:

Skuru - Kungälv

Höör - VästeråsIrstad

Sävehof - Skara

Lugi - Önnered

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.