Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Så ska tolfte raka finalplatsen säkras

Senast Sävehof mötte Skuru borta hade spelarna lämnat fokus kvar i bussen. – Det gör vi inte om, säger Linnea Pettersson, 21. Lyckas den ambitionen blir Sävehof på onsdagen klart för sin tolfte raka SM-final.

– Det är självklart vårt mål. Men då måste vi kämpa för fullt i 60 minuter och inte slappna av det minsta, säger Linnea Petterssons inför den fjärde semifinalen som spelas mot Skuru i Erikdalshallen i Stockholm.

Hon säger att bristande fokus gjorde att det blev stryk i senaste bortamötet.

– Det bidrog åtminstone, säger hon, vi spelade inte bra. Det gjorde däremot Skuru och när de gör det i sin hemmahall blir de farliga. Den läxan har vi lärt, säger hon.

Haft en bra säsong

Linnea Pettersson har hittills haft en bra säsong.

Hon har spelat mycket och från favoritpositionen på nio meter visat att hon vill vara med och konkurrerar om en plats i förstauppställningen.

– Det var bland annat skador som bidrog till att jag fick chansen –  och när man får den vill man göra något bra av den. I den här klubben finns förutsättningar för att växa och jag känner att jag har utvecklats som spelare den här säsongen, säger hon till GP.

Sävehof har alltså chans till rekordsviten på nio SM- guld – för Linnea Pettersson skulle det i så fall bli guldmedalj nummer tre sedan hon debuterade i A-laget för lika många år sedan.

– Det är klar att SM-guld är målet, men än är vi inte där, säger Linnea Pettersson, framtidsspelaren som nyligen skrev på för ytterligare två år med de regerande mästarna.

Snart klar personalvetare

Även om Linnea Pettersson är ung (fyller 22 år i slutet av juli) har hon redan skaffat sig en grund att stå på vid sidan av handbollen.

– Om några veckor är jag utbildad personalvetare efter att ha pluggat i tre år. Just nu är det jämte handbollen fullt upp med slutfasen av C-uppsatsen, säger hon.

Linnea Pettersson har redan hunnit jobba i yrket – och ser fram mot en kombination med handbollen.

– Jag har hållit på med lagsport sedan jag var fem år och att spela handboll är fortfarande väldigt roligt, inte mints i en klubb som Sävehof där man kan växa hela tiden.  Här finns både ambition och vinnarkultur – något som Skuru ska få känna av, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.