Så ska semisegern säkras

ANNONS
|

Att matchserien mellan de båda rivalerna blir jämn är bara förnamnet. I serien slutade Alingsås femma och Sävehof sexa, endast målskillnaden avgjorde. Under säsongen har klubbarna mötts tre gånger. Sävehof har vunnit två – men det var Alingsås som segrade senast.

Inte heller det geografiska avståndet utgör någon större skillnad – det talar dels för att fördelen av hemmaplan inte blir så stor, dels för att supporterkampen på läktarna i Estrad och Partille arena blir intensiv.

Så här ser lagens båda tränare på läget.

Om formen:

Mikael Franzén, Alingsås:

- Den är bra, vi har stegrat den under slutspelet och sedan dess haft bra träningar. Vi har haft några killar på landslagsuppdrag, men sedan i söndags är alla samlade, friska och krya.

ANNONS

Robert Wedberg, Sävehof:

- Den är bra, spelarna har vilat, läkt småblessyrer, och summerat intrycken från kvartsfinalspelet. Vi har tränat bra och är laddade inför uppgiften. Inga skador.

Om vägen till semin:

Franzén: - Vi vann mot Malmö med 3-1 i matcher, vilket jag tycker är ett styrkebesked, Innan dess hade vi en knackig period där vi inte fick spelet av stämma. Nu har det vänt.

Wedberg: - Vi vände som bekant mot RIK efter att ha legat under med 2-0 i matcher. Det som gör mig mest stolt i den kampen är att vi hela tiden höll oss till vår grundplan.

Om vad som blir avgörande:

Franzen: -Under slutspel handlar det ofta om målvaktsspelet. Rickard Frisk hos oss har en bra kurva.

Wedberg: - Försvars- och målvaktsspelet. Under kvartsfinalerna visade Per Sandström hur bra och viktig han är för laget.

Om tränarrollen:

Franzén: - Även om det är på plan som spelet avgörs, så har jag förstås en del att tillföra. Konsten är att göra det på rätt sätt vid rätt tillfälle.

Wedberg: - Man ska akta sig för att stuva om för mycket Samtidigt måste man i den här typen av matcher ha både en plan B och en plan C att sätta in om det behövs:

ANNONS

Om motståndarna:

Franzen: - Sävehof är duktigt på att variera sitt spel och har många individuellt skickliga spelare på olika positioner. Man vet aldrig riktig vem som kommer att glänsa – eller från vilket läge.

Wedberg: Alingsås har många bra spelare. Framför gäller det att stoppa deras kontringar. Får de i gång sitt försvars- och kontringsspel och tar ledningen med några bollar är de med hemmapubliken i ryggen oerhört svårstoppade.

Om historiken:

Franzen: - Vi gör vår fjärde raka semifinal. Här finns rutin och erfarenhet som kan bli avgörande.

Wedberg: Klubben har vinnartradition - och spelarna som alltid höjer sig när det är dags.

Ska det bli kul?

Franzen: - Ofantligt roligt!

Wedberg: - Otroligt kul!

ANNONS