Henrik Signell.
Henrik Signell.

Så ska Sävehof hålla sig kvar i Champions League

Svagt spel i den första halvleken, betydligt bättre i den andra. Så har det sett ut för Sävehof i Champions League. Hittills. - Vi har pratat om det och hoppas kunna bryta den trenden mot RK Krim, säger tränaren Henrik Signell.

ANNONS
|

Även under höstens seriespel har de svenska mästarna flera gånger visat ett tafatt spel i den första halvleken för att sedan gå ut och köra över motståndaren i den andra – och därmed kunnat ta hem segern.

Vändningen kan ha kommit i segermatchen mot Boden senast.

Då spelade Sävehof sitt eget spel från första stund, ledde rejält i paus och vann stort.

– Även om det inte var CL-motstånd så var det skönt att bryta trenden. Dels för att det annars riskerar att blir en mental låsning, dels för att vi fick en viktig bekräftelse på hur vi ska agera framöver, säger Henrik Signell.

ANNONS

Han menar att det egna kollektivet fokuserat för mycket på hur motståndarlaget ska agera taktiskt – och för lite på den egna matchplanen.

– Det har hämmat oss. Självklart ska vi ha koll på motståndaren – men inte så mycket att det går ut över oss själva; att vi blir passiva och tappar vårt grundspel, säger han.

I den andra halvleken, när spelarna insett att de håller på att tappa matchen, har den negativa fokuseringen släppt. Sävehof har kört på i gammal god offensiv stil och hämtat in det man tappat i den första.

Det kan hålla i det svenska ligaspelet.Det gör det sällan i Champions League.Undantaget må ha varit i Larvik då Sävehof skrällvann efter en briljant sista halvtimma.

Mot Esbjerg, som överlag var numret större, funkade det inte eftersom målglappet hunnit bli alldeles för stort när Sävehof väl ökade farten. Även mot Krim borta i Slovenien blev det stryk. Om än med bara tre mål, om än att Sävehofs spel var bättrefördelat mellan halvlekarna.

På lördagen väntar returmatch mot RK Krim i Partille arena, något av en måste-match för Sävehof i den mycket jämna gruppen.

– Mer eller mindre är det så, även om det fortfarande återstår ett antal matcher. Men eftersom tre av gruppens fyra lag går vidare till mellanrundan efter årsskiftet är det viktigt att ta poäng, inte minst mot Krim eftersom det i slutet kan komma att stå mellan oss och dem, säger Signell och avslutar:

ANNONS

– Jag tror att vi har en bra chans. Dels för att vi har hemmaplan – det är väldigt tufft att spela på deras – dels för att tjejerna är oerhört revanschsugna efter den irriterande förlusten borta förra helgen. Ingen i det här laget gillar att förlora…

ANNONS