Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Sävehofs veteran om röda kortet: "Var inte ens jag"

Jonas Larholm var en av tre Sävehof-spelare som fick syna det röda kortet i derbyt mot Alingsås. En personlig bestraffning han inte tycker var helt rättvis.
– Den första utvisningen jag fick var inte ens jag, säger han.

De röda korten haglade i slutet av E20-derbyt mellan Alingsås och Sävehof.

Både Jonas Larholm, Oskar Sunnefeldt och Christoffer Brännberger fick lämna planen med varsitt rött kort. Den förstnämnde för att han hade fått tre utvisningar, de andra två för röda kort direkt.

Efter slutsignalen var det en besviken Jonas Larholm, som tycker att han blev orättvist behandlad av domarna.

LÄS MER: De var bäst i derbymatchen

– Den första utvisningen jag fick var inte ens jag som var inblandad i. Jag är inte i kontakt med spelaren. Min andra får jag tag i Alingsås-spelarens tröja efter att han sprungit in i mig. Den kan man döma för, den kan också dömas som offensiv foul. Den sista förhindrar jag en kontring, där brukar man få en tvåa.

Han fortsätter:

– Jag själv fick tre smällar i ansiktet på fem anfallen innan, de är svåra att se, men ah, det är så det är att spela på bortaplan. Det vet vi om. Här måste vi vara tre-fyra mål bättre än Alingsås för att vi ska lyckas. Det får vi ta med oss och jobba vidare.

LÄS MER: Känsloladdat och målglatt när Alingsås besegrade Sävehof

Vad är din bild av de andra röda korten?

– De vill jag inte uttala mig om, det är lättare att säga om saker är rätt eller fel när man själv har varit i situationen.

Framför allt i den andra halvleken var det stundtals riktigt heta känslor på både plan och läktare. Och även om det slutade med rött kort och förlust för Larholm och hans Sävehof kunde veteranen ändå inte låta bli att njuta av att få spela en match med så mycket känslor.

LÄS MER: Sävehofs tränare pikade Alingsås publik: "Jävligt enögda"

"Var gött snack många gånger"

– Det är jättekul att spela här. Jag tycker bara det är peppande när det är en sådan här publik.

Han tillägger:

– Och på plan var det mycket gött snack många gånger, efter situationerna. Alingsås snackade gott – och vi också ...

En Alingsås-spelare som Larholm hade ett par duster med var Mishels Liaba.

– Han snackar på, sedan har han ju sin norska, det är inget fel med det, men jag tycker mest det är roligt. Jag kan inte ta det på allvar. Det är så för mig när det kommer till norska, att ju argare de blir desto roligare är det att lyssna på.

– Men det är kul när det är såhär, det är lite tjuvnyp och kommentarer. Sådant hör till. Det är bara kul! Det är en extra krydda.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.