Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Sävehofs stjärnvärvning lämnar – efter en halv säsong

I höstas värvade Sävehof den iranska landslagsspelaren Pouya Norouzi från Bundesliga – nu kommer beskedet att han lämnar med omedelbar verkan. Han är presenterad av Bundesligaklubben Göppingen.
– Han hade en klausul i sitt kontrakt som sa att för en viss summa pengar fick han lämna, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren.

I oktober anslöt den iranska landslagsspelaren Pouya Norouzi till Sävehof, efter spel i tyska Gummersbach. Han har sedan dess gjort 49 mål för klubben i Handbollsligan.

Nu lämnar han klubben med omedelbar verkan och ansluter till tyska Göppingen, det skriver den tyska klubben på sin hemsida. Han har fått ett kontrakt säsongen ut.

– Först och främst är det för att han hade en klausul i sitt kontrakt som sa att för en viss summa pengar fick han lämna. Och varför han gör det handlar väl mer om hans sociala situation, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren.

I en intervju med GP i december berättade Norouzi att han i höstas var tvungen att lämna Tyskland när arbetsvisumet gick ut och att han har kvar ett hus kvar i Tyskland och familjen i Iran.

LÄS MER: Pouya Norouzi laddar om i Sävehof – efter missräkningen i Tyskland

– Han vill till Tyskland helt enkelt. Men han tyckte det var jättejobbigt att lämna oss, säger Berggren.

Berggren: "En ganska död marknad"

Övergången till Göppingen gick fort. Klubben kontaktade Sävehof under torsdagskvällen och under fredagen blev det klart med en flytt.

– Han var med och tränade idag faktiskt. Han har vart extremt professionell från dag ett sedan han kom och vi tappar både en jävligt bra spelare och en bra kille i laget, säger Berggren.

Med en dag kvar tills transferfönstret stänger blir det svårt för Sävehof att ersätta Norouzi med någon utifrån.

– Jag har kollat lite direkt nu men med en dags varsel... det ser svårt ut. Det är en ganska död marknad, säger Emil Berggren och fortsätter:

– Det positiva är att när vi värvade Pouya hade vi två unga spelare skadade, Pontus Brolin och Anders Forsell-Schefvert som är i stort sätt är tillbaka nu. Pontus har sett fin ut på träningar så platsen i truppen tas av honom. Det är ju inte samma erfarenhet och kvalité men det kan vara bra för framtiden att ge utbildningsminuter till några andra spelare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.