Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehofsspelarna får vänta med att möta världsspelarna i Magdeburg.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Sävehofsspelarna får vänta med att möta världsspelarna i Magdeburg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehofs match mot Magdeburg flyttad – svårt att hitta nytt datum

Sävehofs stormatch mot världslaget Magdeburg flyttas. Flera spelare i motståndarlaget testades under föregående vecka positivt för covid-19. Nu ska klubbarna komma överens om ett nytt datum – en inte helt lätt uppgift.
– Som det ser ut nu är det nästan omöjligt att få in matchen någonstans, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren.

Efter en bortamatch i Spanien blev ett antal spelare i Magdeburgs stjärnspäckade trupp, innehållandes bland andra svensken Daniel Pettersson, sjuka i covid-19. Truppen isolerade snabbt och testades regelbundet. Nya tester gjordes under söndagen och då var ingen spelare positiv, enligt Emil Berggren.

– Vi hade gärna spelat den och vi hade fått det med gällande regler i Sverige. Men EHF tyckte inte det var lämpligt, vilket man får förstå också, säger sportchefen.

LÄS MER: Så långt efter är svensk handboll för att utmana i Europa

Klubben går miste om en spännande fajt både sportsligt och publikt.

– Det hade varit en häftig match, plus att vi hade kraftsamlat och nog fått till ett bra drag vilket vi inte är helt bortskämda med i Partille arena. Nu blev det inte så, säger Emil Berggren.

Svårt att hitta speldatum

LÄS MER: Vaccinbevis-kravet tvingar Frölunda och Sävehof till åtgärder

Nu återstår det delikata problemet att hitta ett nytt speldatum. Sävehofs spelschema är fullpackat framöver med två matcher i veckan i stort sett hela resterande delen av året.

– Som det ser ut nu så är det nästan omöjligt att få in matchen. Vi kanske får flytta om andra matcher ... det blir spännande hur det ska lösas, säger Emil Berggren.

LÄS MER: Linn Hansson trotsar sin flygrädsla för handbollen och kärleken

Med fjolårets covid-regler i Europaspelet hade Sävehofs tilldömts segern för tisdagens flyttade match. Så är inte fallet i år.

– Nu blev det inte så trots att det är samma problematik. Samtidigt vill vi väldigt gärna att matchen ska spelas, säger Emil Berggren.

Så när ska ni få till matchen?

– December är helt omöjligt i alla fall. Vi har föreslagit någong gång den 17:e till 28:e januari. Men då är det ju EM så hela deras uppställning är borta. Det kommer nog inte gå. Med största sannolikhet kommer vi få pussla med andra matcher.

LÄS MER: Sebastian Karlsson förlänger med Sävehof

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.