Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Emil Berlin ligger i smärtor efter en smäll mot ansiktet. Bild: TV3

Sävehofs ilska: "Fick slaget rätt över näsan"

Sävehof förlorade mot Eurofarm Rabotnik med matchens sista kast. Efteråt riktade Sebastian Karlsson rejält med kritik mot domarnas insats i matchen.
– Jag har aldrig känt mig så maktlös! Domarna är köpta, säger han.

Det hade varit en ganska behaglig resa i Champions League för Sävehof som låg trea i gruppen inför mötet med jumbon Eurofarm Rabotnink. Läge att haka på toppen i gruppen med andra ord.

Men mötet med jumbon skulle bli betydligt tuffare än vad Sävehof hade förväntat sig.

Hemmalaget kopplade greppet tidigt och gick ifrån till 7–3.

Men Sävehof skulle komma tillbaka och ett par minuter senare var det 8–8. Men därefter föll laget ihop på nytt och i paus var det hela 18–12 på tavlan.

Det skulle sluta med att Eurofarm vann med 32–31 efter att sista kastet i matchen avgjort till hemmalagets fördel.

– Det här är nog en av de tyngsta förlusterna i hela karriären, säger Sebastian Karlsson och fortsätter:

– Det var längesen jag kände mig så tom!

Vad säger du om matchen?

– Vi åker ner hit med fyra skador, går runt på fyra-fem niometrare och kan knappt göra några byten. Vi gör en så jäkla kämpainsats och i slutändan får vi noll saker med oss. Man känner sig maktlös och att domarna är köpta och allting! Det här var skit, det var det!

Du är inte nöjd med domarna?

– Verkligen inte!

Vad är du missnöjd med?

– De får straff när två av deras spelare springer ihop ... sen får Emil Berlin ett knytnävsslag rätt över ansiktet. Han har en befarad hjärnskakning och en näsfraktur och fick slaget rätt över näsan. Då dömer domarna offensiv foul på honom och det var ju ett intressant domslut ... då reagerade vi självklart och då åkte vi på en till tvåminutare och det hjälpte oss inte heller direkt, säger han och fortsätter:

– Jag har verkligen aldrig varit så maktlös i hela mitt liv! Visst, vi hade kunnat göra saker bättre och vi är inte perfekta men det här var skit.

"Skiter väl i oss"

Pratade ni med domarna efteråt?

– Man kan inte säga något då och de skiter väl i oss. De åker hem till Bulgarien och gör sitt och glömmer det här. Sen är ju tiden ute när de avgör vilket hade gett oss en poäng och det hade betytt mycket för oss. Jag tycker verkligen att tiden är ute när de avgör och sen är det två tusen på läktarna som skriker mål och då är det svårt att stå mot.

För Sävehof återstår nu två omgångar av gruppspelet då man möter Tatran Presov från Slovakien och Sporting CP från Portugal.

På herrsidan är det de två främsta lagen i grupperna som går vidare – för Sävehofs del innebär det att det måste bli dubbla segrar i avslutningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.