Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Arkivbild. Bild: PETTER ARVIDSON

Sävehofs herrar föll tungt på nytt

Samma motstånd, samma visa. Hemmaplansfördelen räckte inte för att jämna ut Sävehofs odds mot gruppettan CD Bidasoa Irun – och de sistnämnda vann med 33–24.
– Det är klart att de är snäppet vassare, konstaterar Sävehofs Vetle Eck Aga.

Efter att ha gått som tåget i inledningen av Champions League-spelet tog det som bekant tvärstopp för Sävehof i bortamötet med spanska Bidasoa Irun för två veckor sedan.

Den gången släppte de regerande svenska mästarna hela 39 kassar (och gjorde 23 framåt) – och frågan var om Sävehof kunde ställa till lite mer besvär när lagen nu möttes i Partille.

Svaret var ... nej.

Redan i halvtid hade spanjorerna elva (!) bollars ledning, efter en första halvlek som slutade 20–9 till gästerna.

– Vi sa i paus att vi skulle gå samman mer som grupp och göra det mer för varandra. Vi står liksom och kollar på varandra i stället för att gå all in, säger Sävehofs Vetle Eck Aga om första halvleken.

Vad gör dem så svåra att möta?

– De vet exakt när de ska släppa bollen, när de ska bryta ut ur sitt spelmönster och straffa våra misstag. De är jävligt duktiga på att hitta luckorna.

"Klart de är snäppet vassare"

Gästernas ledning skulle visserligen inte bli större än vad den var i paus, men Sävehof var heller aldrig nära att komma ikapp – och när den barmhärtiga slutsignalen löd hade Bidasoa vunnit med 33–24.

– Det är klart att de är snäppet vassare. Det kändes som att vi hade en ganska bra matchplan nu jämfört med förra matchen: Att inte bli ställda högt upp i banan utan vänta in och låta dem skjuta lite mer från avstånd, säger norrmannen och tillägger:

– Men de löste ju det rätt bra också ...

Nästa söndag väntar nästa Champions League-möte för Sävehofs herrar, när finska Cocks gästar Partille.

– Bidasoa har ju visat sig vara det starkaste laget, så att vara klara med dem känns ju bra. Cocks hemma har vi en stark tro på att vi kan fixa, och sen blir det ett par viktiga bortamatcher ... Förhoppningsvis slår inte Sporting Bidasoa i deras match, och då finns fortfarande alla möjligheter, säger Vetle Eck Aga

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.