Sävehofs drag mot Skövde efter timeout-avlyssningen

Skövde avlyssnade via tv-sändningen Sävehofs timeouter i final ett. Det satte Partille-klubben stopp för inför helgens möte.
– En kille ringde honom 24 gånger på en minut. Jag ringde själv både vanliga samtal och på Facebook, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren till Sportbladet.

ANNONS
|

I den första finalen mellan Sävehof och Skövde lyssnade Skövdes assisterande tränare Mats Ljungquist på Partille-lagets timeouter via tv-sändningen som han hade igång på telefonen.

Det satte Sävehof stopp för till den andra finalen som spelades i heglen.

– Vi var några stycken som slog våra kloka huvuden ihop. Vi bildade en Facebook-grupp på tio personer som satte i gång med att ringa Ljungquist på alla möjliga sätt under den första timeouten i match två. En kille ringde honom 24 gånger på en minut. Jag ringde själv både vanliga samtal och på Facebook, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren till Sportbladet.

ANNONS

LÄS MER:Möller kan sänka Skövde – igen

Draget verkade gå hem och Ljungquist såg ut att ge upp försöket att följa motståndarlagets timeouter via telefonen.

– Jag såg hur han började dra med fingret på telefonen och ville ha bort samtalen. Han fick det stressigt. I nästa timeout stod han i deras ring utan att lyssna med sin telefon. Så vi vann. Det var vårt sätt att med glimten i ögat jämna ut spelreglerna lite, säger Berggren.

LÄS MER:IFK Skövdes Rasmus Wremer byter handbollen mot trädgårdsarbete

Lovar nytt drag till final tre

Ljungquist själv tar dock det hela med ro.

– Det är inte så svårt att göra något åt det. Det är bara för mig att byta telefon. Vi har många med C More-abonnemang, säger han.

På tisdagen ställs lagen mot varandra i final tre där Sävehof vid seger säkrar SM-guldet. Inför den drabbningen utlovar Emil Berggren ett nytt drag i kampen mot avlyssningarna.

– Vi har andra lösningar till final tre. Vi fattar att det är meningslöst att ringa honom igen, säger han till Sportbladet.

LÄS MER:Jonathan Edvardsson och Michael Apelgren om pressen i guldsits med Sävehof

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS