Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sävehofs drag mot Skövde efter timeout-avlyssningen

Skövde avlyssnade via tv-sändningen Sävehofs timeouter i final ett. Det satte Partille-klubben stopp för inför helgens möte.
– En kille ringde honom 24 gånger på en minut. Jag ringde själv både vanliga samtal och på Facebook, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren till Sportbladet.

I den första finalen mellan Sävehof och Skövde lyssnade Skövdes assisterande tränare Mats Ljungquist på Partille-lagets timeouter via tv-sändningen som han hade igång på telefonen.

Det satte Sävehof stopp för till den andra finalen som spelades i heglen.

– Vi var några stycken som slog våra kloka huvuden ihop. Vi bildade en Facebook-grupp på tio personer som satte i gång med att ringa Ljungquist på alla möjliga sätt under den första timeouten i match två. En kille ringde honom 24 gånger på en minut. Jag ringde själv både vanliga samtal och på Facebook, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren till Sportbladet.

LÄS MER: Möller kan sänka Skövde – igen

Draget verkade gå hem och Ljungquist såg ut att ge upp försöket att följa motståndarlagets timeouter via telefonen.

– Jag såg hur han började dra med fingret på telefonen och ville ha bort samtalen. Han fick det stressigt. I nästa timeout stod han i deras ring utan att lyssna med sin telefon. Så vi vann. Det var vårt sätt att med glimten i ögat jämna ut spelreglerna lite, säger Berggren.

LÄS MER: IFK Skövdes Rasmus Wremer byter handbollen mot trädgårdsarbete

Lovar nytt drag till final tre

Ljungquist själv tar dock det hela med ro.

– Det är inte så svårt att göra något åt det. Det är bara för mig att byta telefon. Vi har många med C More-abonnemang, säger han.

På tisdagen ställs lagen mot varandra i final tre där Sävehof vid seger säkrar SM-guldet. Inför den drabbningen utlovar Emil Berggren ett nytt drag i kampen mot avlyssningarna.

– Vi har andra lösningar till final tre. Vi fattar att det är meningslöst att ringa honom igen, säger han till Sportbladet.

LÄS MER: Jonathan Edvardsson och Michael Apelgren om pressen i guldsits med Sävehof

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.