Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sävehofs Christoffer Brännberger stängs av efter slag i magen

IK Sävehofs Christoffer Brännberger stängs av tio dagar efter ett slag i magen på en motståndare under en match för två veckor sedan.
– Det var relativt väntat, säger klubbens sportchef Emil Berggren.

Den 17 februari tog Sävehof emot Hallby. Efter matchen startade disciplinnämnden en utredning mot Sävehofs Christoffer Brännberger efter att denne slagit en Hallby-spelare i magen under matchen.

LÄS MER: Vranjes sågning av Brännberger: "Är ju sjukt, är ju våld"

Två veckor efter matchen kommer nu nämndens beslut; Brännberger stängs av tio dagar, 3-13 mars. Det innebär att mittsexan missar fyra matcher: tisdagens derby mot Önnered, torsdagens hemmamatch mot Skövde och nästa veckas bortamatcher mot IFK Kristianstad och Helsingborg.

IK Sävehof kommer inte överklaga beslutet om avstängningen.

– Nej, absolut inte. Vi accepterar det. Jag har inga problem med längden på avstängningen, det var relativt väntat, säger klubbens sportchef Emil Berggren som väljer att se det positiva i nyckelspelarens frånvaro.

– Jag säger att det är en fantastisk möjlighet för Adam Blanche och Felix Möller och Tobias Thorbjörnsson som får visa framfötterna.

Att det tagit två veckor från händelsen till det att beslutet kommer menar Berggren är olyckligt men inte konstigt.

– I hockeyn är det en dags väntetid innan man vet om någon är avstängt men vi (handbollen) är inte riktigt där än. I år är första gången vi haft en kommitté som kan anmäla och utvärdera avstängningsärenden på eget bevåg, utan att en tredje part behövt anmäla. Så vi tar steg hela tiden, men givetvis hade det varit jättebra om han hade blivit avstängd tidigare

Nu kommer avstängning närmre slutspelet än om beslutet hade kommit tidigare, betyder det något för er?

– Nu slog vi Kristianstad under tiden vi hade ärendet hägnade över oss och Brännberger var med, men förlorade mot Ystad. Det finns olika sätt att se på det men vi grubblar inte så mycket över det.

Christoffer Brännberger är fåordig om beslutet.

– Det är vad det är. Jag har ingenting att säga om det. Det är deras beslut och jag får ta det helt enkelt. Det är alltid tråkigt att inte får vara på banan men jag tror de klara sig de här tio dagarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.