Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Sävehofmålvakten målskytt i storkross

Sävehofs herrar krossade nykomlingen IF Hallby.
34-24 slutade matchen där till och med målvakten Simon Möller skrev in sig i målprotokollet.
– Men det var nära att jag satte två! Den andra gick i stolpen, säger Möller.

Lättuggat var ordet när nykomlingen IF Hallby gästade regerande svenska mästaren IK Sävehof i Partille arena, i alla fall under den första halvleken.

Man brukar säga att en ledning i handboll börjar bli betryggande när den är sju mål stor. Efter 18.37 hade Partillegänget införskaffat sig just en sådan ledning när Andras Koncz prickade in 14-7.

Oskärpa och slarv ledde dock till att Simon Möller i Sävehof-målet fick bjuda på några svettiga räddningar när Hallbyspelare kom fria.

I paus ledde Sävehof med 18-12, men trots den stora ledningen ville man, föga förvånande, inte räkna hem någon seger än.

– Visst, vi ledde med några mål. Men samtidigt vet vi att Hallby är nykomlingar som aldrig kommer ge upp. Så vi var väldigt med i början av andra på att det gällde att vara lika påkopplade, så vi inte släpper in dem, säger Sävehofs målvakt Simon Möller.

Målvakten målskytt

Sagt och gjort – hemmalaget ångade på för fullt. Det var kyliga chippar över gästernas målvakt och resoluta avslut samtidigt som Gzim Salihi som så många gånger förr ledde laget i målskyttet.

Alla, ja precis alla, drog sitt strå till stacken i överkörningen. Den ende som hade speltid och inte lyckades göra något mål var målvakten Agust Eli Björgvinsson.

Till skillnad från hans kollega Simon Möller som lyckades skriva in sig i målprotokollet när han tog tillfället i akt och kastade bollen över hela plan och in i ett tomt Hallby-mål.

– Det var roligt, det blir inte ofta. Jag gjorde mål mitt första år, men inget förra säsongen, säger Möller och fortsätter:

Körde över nykomlingen

– Men det var nära att jag satte två! Den andra gick i stolpen. Jag är ju lite av en perfektionist och det gäller ju både räddningar och kasten ... Så jag ville ha den med.

Det blev en rejäl överkörning där totalt 13 olika spelare blev målskyttar, till slut stod Sävehof som segrare med 34–24. I nästa omgång väntar ytterligare en nykomling, då Helsingborg gästar Partille.

– Vi stötte på dem senast de var uppe för två år sen och förlorade i sista sekunden på bortaplan. Så det är med lite revanschlusta vi kliver in i den matchen, åtminstone från min sida, säger Simon Möller.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.