Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Sävehofarna som ska lyfta Önnered

Önnered ska studsa tillbaka efter förra säsongens kvalplats – med rutin från rivalen Sävehof.
– Jag hoppas att vi kan bidra med lite rutin av att ha spelat Champions League och fajtats och SM-guldet, säger Hanna Örtorp, som är en av spelarna som lämnat Sävehof för Önnered.

Önnereds HK slutade på negativ kvalplats när SHE:s grundserie avslutades i våras men coronapandemin stoppade både kval och slutspel och i stället för en kamp om att stanna i högstaligan blev det en extra lång försäsong.

– Det har varit en oerhört lång försäsong och det är man inte van vid, men det gör också att man kan slipa på de där delarna som man kanske behöver jobba lite extra på. Så det har vi gjort och nu är vi extra redo, säger Önnereds Nora Lundell, 20, inför den stundande premiären.

Lundell anslöt till Önnered från rivalen Sävehof i julas. Det är många som gjort samma övergång och inför säsongen som nu drar igång har Lundell fått sällskap av ytterligare två lagkamrater från Sävehof: Elin Karlsson, 21, och Hanna Örtorp, 22.

– Det är väldigt roligt att vi kan komma så många och att det funkar. Det har egentligen inte känts som så mycket nytt, säger Lundell.

Hanna Örtorp om sin flytt från Svenska mästaren till ÖHK:

– Jag har haft många bra år i Sävehof men det känns som att jag behöver möjlighet att få spela mer. Önnered är ett lag som vill vara i övre halvan av tabellen och det är där jag känner att jag vill vara.

LÄS MER: Bästa vännerna konkurrerar om en plats i Sävehof

Flera som gjort samma övergång

Förutom de tre nya Sävehofprodukterna finns fler i och runt laget som gjort flytten från Partille. Tilda Olsson, som anslöt förra sommaren, är en av dem och assisterande tränaren Martin Maros, som varit damjuniortränare i Sävehof, är en.

Både vänstersexan Örtorp och mittsexan Lundell ser positivt på den rutin och erfarenhet som de som tidigare Sävehofare kan bidra med.

– Jag hoppas att vi kan bidra med lite rutin av att ha spelat Champions League och fajtats och SM-guldet. Men sen finns det många i Önnered som har mycket rutin och vi har mycket att lära av dem också, säger Örtorp.

Förra säsongen slutade det med kvalplats för Önnered och de två säsongerna innan det har laget nått kvartsfinal. På lördagen inleds en ny SHE-säsong när Skara kommer på besök i ÖHK-hallen.

– Vi måste tänka på vårt och sätta vår prägel och visa vad vi kan så tidigt som möjligt. Mot Skara har det oftast varit jämnt och vi brukar ligga nära varandra i serien, säger Nora Lundell.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.