Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Sävehofare i Signells EM-kvaltrupp

Förbundskapten Henrik Signell har tagit ut sin trupp till damernas EM-kval i handboll. I truppen finns bland annat två Sävehofare och en landslagsdebutant.

Handbolls-EM avgörs i Frankrike i december och för att ta sig dit kvalar Sverige i samma grupp som Serbien, Makedonien och Färöarna. Sverige inledde kvalet bra med tolvmålsseger över Makedonien i höstas. Härnäst väntar dubellmöte med Serbien i slutet av mars.

Förbundskapten, tillika Sävehoftränare, Henrik Signell presenterade under måndagen sin trupp till matcherna mot Serbien. 15 av de 17 spelarna som är uttagna fanns med under VM i december, däribland Sävehofs kantstjärnor Emma Fernis och Olivia Mellegård.

LÄS OCKSÅ: Jamina Roberts återvänder till Danmark

Den enda som inte finns med i truppen som var med i den 16 spelare stora truppen i VM är Ulrika Toft Hansen som är gravid. De två som får chansen som inte var med i VM är H65 Höörs Marie Wall och landslagsdebutanten Sofia Hvenfelt, lagkapten i H66 Höör.

Den första av matcherna mot Serbien spelas i Nis i Serbien och tre dagar senare möts lagen i Skövde. För att ta sig till EM krävs att man blir etta eller tvåa i gruppen eller bästa grupptrea.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.