Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sävehofare i Signells EM-kvaltrupp

Förbundskapten Henrik Signell har tagit ut sin trupp till damernas EM-kval i handboll. I truppen finns bland annat två Sävehofare och en landslagsdebutant.

Handbolls-EM avgörs i Frankrike i december och för att ta sig dit kvalar Sverige i samma grupp som Serbien, Makedonien och Färöarna. Sverige inledde kvalet bra med tolvmålsseger över Makedonien i höstas. Härnäst väntar dubellmöte med Serbien i slutet av mars.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Förbundskapten, tillika Sävehoftränare, Henrik Signell presenterade under måndagen sin trupp till matcherna mot Serbien. 15 av de 17 spelarna som är uttagna fanns med under VM i december, däribland Sävehofs kantstjärnor Emma Fernis och Olivia Mellegård.

LÄS OCKSÅ: Jamina Roberts återvänder till Danmark

Den enda som inte finns med i truppen som var med i den 16 spelare stora truppen i VM är Ulrika Toft Hansen som är gravid. De två som får chansen som inte var med i VM är H65 Höörs Marie Wall och landslagsdebutanten Sofia Hvenfelt, lagkapten i H66 Höör.

Den första av matcherna mot Serbien spelas i Nis i Serbien och tre dagar senare möts lagen i Skövde. För att ta sig till EM krävs att man blir etta eller tvåa i gruppen eller bästa grupptrea.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.