Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehof visade klassen i toppmötet: "Formen är stigande"

Sävehof fortsätter att visa imponerande form. Mot toppkonkurrenten Skuru på bortaplan tog laget en prestigeseger. – Känslan är definitivt att formkurvan är stigande, säger lagets tränare Henrik Signell.

Texten börjar nedanför tv-inslaget

 

Skuru på bortaplan brukar vara en klurig uppgift. Men när Sävehof gästade Nacka på lördagen var det klasskillnad. Efter en jämn förstahalvlek kopplade gästerna ett grepp om toppmötet strax innan halvtid. Och i den andra halvleken hade Henrik Signells lag inga svårigheter med att behålla övertaget och ta med sig två poäng hem till västkusten. 

– Vi är stabila och vi för egentligen matchen hela vägen. Även om vi inte har förlorat mot Skuru på några år så brukar det vara tuffa matcher, särskilt på bortaplan, säger tränaren. 

Sedan uttåget ur EHF-cupen har Partille-klubben imponerat i seriespelet och Signell tycker att de regerande mästarna ser allt bättre ut. 

– Det märks att vi har fått lite mer kraft och energi sedan Europaspelet tog slut. Den enda plumpen är väl bortamötet mot Lugi, annars tycker jag egentligen vi har spelat ganska bra ända sedan jul. 

Han fortsätter: 
– Känslan är definitivt att formkurvan är stigande. 

Segersiffrorna skrevs till 30-24 i Sävehofs favör. Resultatet innebär att de regerande mästarna skuggar serieledande Lugi i tabelltoppen. En poäng skiljer lagen åt. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.