Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Sävehof vann - utan att övertyga

Sävehof tog säsongens första tvåpoängare efter vinst mot Ricoh med 26-24. Men det satt långt inne. - Det här var en arbetsseger, säger storspelande veteranen Jonas Larholm som svarade för åtta mål.

Sävehof, av Handbollsligans tränare tippat som topplag inför seriestarten, har inlett säsongen tungt.
Hemmapremiären, derbyt mot RIK, slutade oavgjort sedan Sävehof missat en straff i slutsekunderna.
Därefter följde uddamålsförlust borta mot Guif, två matcher där Sävehof kunde haft full pott om skärpan och timingen varit med hela vägen. 
Mot Ricoh, som ännu är utan poäng, kom första segern.
- Nu har vi testat alla varianterna – nu fortsätter vi på segerspåret. Det här var en moraliskt viktig seger. Jag tycker att vi kämpade oss till den, säger Larholm.
Risk för att osäkerheten smugit sig in annars?
- Sådant där kan man alltid spekulera i, men visst, den risken finns alltid. Därför var också den här segern extra viktig. Nu får vi lite arbetso. Jag tycker att vi hade tålamodet framåt i den här matchen, vi slarvade inte bort lika många bollar som vi gjorde mot Guif, säger Jonas Larholm.
Ricoh inledde tafatt och det såg ut som att det skulle kunna blir en enkel historia för Sävehof som skaffade sig en ledning med 7-3.
Ricoh kom dock hela tiden tillbaka, spelade stabilt bakåt och utnyttjade de allt för stora luckorna i Sävehofs försvar, ett Sävehof som samtidigt var ineffektivt framåt med svårigheter att få till avsluten. Hemmalaget ledde dock i paus med 14-11, bland annat sedan den fåtaliga publiken fått se tre straffmål av Jonas Larholm.
- Det är givetvis skönt att de sitter, säger Larholm – som dessutom missade en sjumetare..
Jonas Larholm var säkerheten själv, gjorde totalt åtta mål och drev på sitt Sävehof när det svajade.
- Det är klart att det är bra om man kan bidra med viss stabilitet, säger veteranen med ett skratt och fortsätter.
- Även om det finns en bit kvar så tycke jag att vi sakta tar oss framåt, det tar helt enkelt tid och det är först till våren vi ska vara riktigt bra, säger han.
Det finns att jobba på – försvarsspelet sitter inte och det har under Sävehofs inledande matcher trillat in lite väl många och enkla mål.
 I den andra halvleken kom en annan veteran in i Sävehof, målvakten Per Sandström. Han bidrog till Sävehofs seger genom att spela stabilt i avgörande lägen – dessutom knep han en straff.
På onsdag möter Sävehof Alingsås borta, ett Alingsås som har tre raka segrar.
- Ett derby är alltid uppfriskande och att möte Alingsås är en utmaning. Det brukar bli roliga och intensiva matcher, säger Jonas Larholm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.