Sävehof vann heta derbyt mot Önnered

Under derbyt mellan Sävehof och Önnered svallade känslorna.
Till slut var det Partillelaget som lyckades hålla känslorna bäst i styr.
– Det var minst sagt derbyfeeling!, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren.

ANNONS
|

Önnered är på väg mot en historisk säsong, aldrig förr har man sluppit antingen negativt kval eller direktnedflyttning. Som tabellen ser ut nu håller man till i gränslandet mellan slutspel och kval.

Samtidigt spelar Sävehof nu i en egen liga tillsammans med IFK Kristianstad, duon har lämnat övriga långt bakom sig.

Men är det Göteborgsderbyt spelar tabellen ingen roll, då gäller det att hålla nerver och känslor i styr. Så blev det även denna gång.

– Det var minst sagt derbyfeeling! Det var många situationer som blev känsloladdade. Ett derby värdigt namnet, sammanfattar Sävehofs tränare Michael Apelgren.

Den första halvleken blev en sprakande historia där målen rasslade in från första stund. Sävehof såg starkast ut samtidigt som Önnered drog på sig ett helt gäng onödiga utvisningar.

ANNONS

– Man vet innan att man lätt blir irriterad, de slänger sig jävligt mycket alltså, det är helt sjukt, sa ÖHK:S Andreas Berg till C More i halvtid.

Sedan sprattlade hemmalaget, anfört an sin hemmaklack, till. När det gruffades och diskuterades använde man detta till sin fördel. Med fem raka mål gick man från underläge 14–10 till ledning 15–14.

Uppryckningen till trots fick Önnered gå till halvtidsvila i uppförsbacke. En slarvig avslutning på en ilsken halvlek gjorde att vi tog halvtidspaus med Sävehof i ledning, 19–16.

Svängig andra

Dödsstöten såg ut att komma i upptakten på andra, med kvarten kvar hade avståndet växt till sex bollar.

Då ska det mycket till för att rucka på Sävehof – men så var det derby. Inom loppet av bara några minuter såg Hugo Forsberg, som blev tiomålsskytt, till att Önnered ätit till sig ett ettmålsunderläge.

– Vi har matchen under kontroll och så tappar vi den igen. Trots att vi visste att Önnered är bra när det blir känsloladdat, säger Apelgren.

Avslutningen var minst sagt dramatisk och utvisningarna avlöste varandra. Det kändes som att bänkarna skrek på varandra oavbrutet.

I allt detta höll sig Sävehof kallast och vann med 34–33. Apelgren benämner det som att hans lag sedan var ”Sävehofigt”.

ANNONS

– Man var mer eller mindre irriterad från matchminut sju, då var det extra skönt att vi kunde hitta lösningarna för att vinna. Jag är väldigt glad för att vi gör det i dag, säger Apelgren.

– Det är små marginaler. De har kanske lite fler räddningar än vi har, sedan drar de det längsta strået. Det är surt som fan, säger Forsberg.

LÄS MER:Redbergslid spelade med Suicide Zero på sina tröjor

LÄS MER:Torslanda HK:s damer stoppas från uppflyttning – av egna klubben

LÄS MER:Handbollspanelens kritik mot Svenska cupen – och vilka som åker ur Handbollsligan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS