Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehofs Sebastian Spante var en stor bidragande faktor till att Partilleklubben vann derbyt. Han svarade för nio mål i matchen.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Sävehofs Sebastian Spante var en stor bidragande faktor till att Partilleklubben vann derbyt. Han svarade för nio mål i matchen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof vann enkelt över Önnered

Sävehof har haft svårt att vinna derbyn på senaste tiden. Men efter lördagens möte med Önnered kan de skaka av sig de hjärnspöken det har inneburit. Partilleklubben vann komfortabelt med

Det var derby i Handbollsligan när Önnereds HK tog emot Sävehof under lördagseftermiddagen. Sävehof huserar i toppen av tabellen efter sex omgångar, medan Önnered tillhör den nedre regionen.

På förhand fanns det dock något som talade för att Önnered kanske skulle kunna rubba de regerande mästarna. Sävehof har nämligen haft svårt att vinna derbyn och har ett betydligt sämre poängsnitt i de matcherna, jämfört med övriga matcher.

LÄS MER: Sävehof om dystra derbystatistiken

Men det var Partilleklubben som började det hela mest övertygande. Sävehof gick snabbt upp i ledning, om än knappt. Men efter att hemmalagets Johan Blickhammar och Anderas Berg dragit på sig varsin tvåminutare på kort tid gjorde Sävehof ett smärre ryck.

Bortalaget gick upp till en fyramålsledning, men det slutade inte där.

Önnered drog på sig ytterligare två tvåminutare och Sävehof tog vara även på den chansen. De gulklädda drog i från ytterligare, och hade komfortabla 18-11 i paus.

– Det är lite vårt eget fel. Vi ligger väl på för hög nivå om vi tar på oss så mycket utvisningar. Det underlättar ju inte att spela med en man mindre. Så det är väl lite där de sju målen ligger, säger Önnereds Mirko Vicentijevic till Cmore i paus och tillägger:

– Det är svårt, men vi måste försöka göra bättre bedömningar.

LÄS MER: IK Sävehof startar blodgivningsprojekt:”Vill rädda liv”

Kopplade järngrepp om matchen

Men det skulle inte bli bättre på den fronten.

Önnered fortsatte att dra på sig utvisningar i den andra halvleken och efter kvarten spelad fick Kjartan Johansen syna det röda kortet när han drog på sig sin tredje utvisning för dagen. Sävehof kopplade ett än hårdare grepp om matchen och stundtals ledde Partilleklubben med tio bollar. Slutresultatet kunde till slut skrivas till 25-32. Mycket tack vara Sebastian Spante som stod för nio mål i matchen.

– Jo det gick bra, jag försöker göra det så bra jag kan när jag är inne. Idag fick jag spela mycket och fick många lägen så det var kul, säger han efter matchen

Sävehof klättrar därmed upp på en andraplats i tabellen och kan skaka av sig funderingarna kring svårigheterna de haft med att vinna derbyn, eller?

– Det är något speciellt att möte de här Göteborgslagen. Det är hetare känslor och då måste man möta upp dom matcherna på ett annat sätt och idag kommer vi upp i riktigt bra nivå.

Kan ni skaka av er funderingarna kring derbyn nu?

– Nja alltså det är samma fokus som gäller inför alla matcher. När man möter Göteborgslag gäller det att man är där med skallen från start, som vi var idag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.