Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sävehof vann efter jättedramatik

Drygt fem minuter från slutet såg segern ut att vara säkrad. Men ett jätteras höll på att ställa till det för Sävehof - som dock kunde komma tillbaka och vinna den första kvartsfinalen med uddamålet. – Många hade nog trott på 3-0 i matcher till Lugi, det känns fantastiskt skönt för oss att visa vad vi kan, säger Sävehofs tränare, Magnus Johansson, efter dramat.

Inför SM-slutspelet hade Sävehof pratat mycket om att man skulle spela ett snabbt anfallsspel och tvinga Lugis storväxta spelare att röra sig mycket i defensiven. Och spelarna verkade ha lyssnat noggrant på instruktionerna. För göteborgarna satte högsta fart direkt när den första SM-kvartsfinalen gick av stapeln på torsdagskvällen.

Vore det inte för hemmalagets Zoran Roganovic åtta mål i den första halvleken hade gästerna klivit av planen med halvtidsledning. Men 39-åringen höll, tillsammans med målvakten Torbjörn Sittrup Bergerud, Lugi kvar i matchen och när domaren blåste för pausvila var det 15–15 på resultattavlan.

Skåningarna avslutade den första halvleken starkt och det var nog många i hemmapubliken som trodde att Lugi, anförda av Roganovic, skulle fortsätta att ånga på. Men så blev det inte. Sävehof kom ut med nyfunnen energi och satte hård press på serietrean efter paus. Per Sandström spikade igen i målet och framåt fortsatte flera spelare att producera.

– I nästan hela andra halvlek spelade vi suveränt, väldigt disciplinerat och bra, säger Magnus Johansson.  

När sju minuter återstod av kvartsfinalen hade gästerna dragit ifrån och gått upp i ledning med 28-24. Då såg det ut som att segern var i hamn - men det skulle bli stor dramatik under avslutningen. Zoran Roganovic skickade in sitt tolfte mål i matchen när han satte 25-28 på straff - och två minuter och 41 sekunder senare hade Sävehof tappat allt och Lugi kunde utjämna till 28-28.

– Det blev en del situationer där de hade lite flyt och fick några enkla mål, samtidigt som vi försökte bevaka ledningen lite grann.

Men göteborgarna fick en sista möjlighet att vända tillbaka. En sen utvisning på hemmalagets Andreas Arrman gjorde att Sävehof avslutade matchen med en man mer. Och när klockan stod på 58.15 gav Eric Forsell Schefvert gästerna ledningen igen. Ett mål som blev matchavgörande.

– Det blev väldigt dramatiskt på slutet. Men jag är otroligt nöjd över hur vi genomförde matchen. Lugi är fortfarande storfavoriter men nu har vi lyckats ta en match, säger Johansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.