Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Sävehof värvar Alexander Westby

En dansk lämnar, en norsk kommer in. Sävehof värvar den landslagsmeriterade vänstersexan Alexander Westby.

Nyligen meddelade Sävehof att skyttekungen Henrik Tilsted lämnar klubben efter säsongen för att fortsätta karriären i hemlandet Danmark. GP kunde då berätta att Partille-klubben var nära en ersättare på vänstersexpositionen: Alexander Westby.

LÄS MER: Henrik Tilsted lämnar Sävehof – Alexander Westby ersätter

Nu är norrmannen presenterad av klubben. Där återförenas han med tränaren Michael Apelgren.

– Jag har haft Michael Apelgren som tränare i Elverum och jag tycker han är väldigt bra. Jag har många säsonger i norska ligan så ett miljöombyte blir bra för min karriär. Sävehof är en toppklubb i Sverige, jag känner Vetle Eck Aga sedan tidigare från Bodö och har ju haft Michael som tränare, säger Westby till klubbens hemsida.

Westby kommer senast från den norska ligatrean Drammen men representerade innan det Elverum och har därifrån erfarenhet av Champions League-spel. I Elverum blev 27-åringen norsk mästare och stod under sina två säsonger för 231 mål. Han har gjort två landskamper för Norge.

Nu har han skrivit på för ett år i Partille.

– En erfaren spelare som jag personligen jobbat med ett par år i Norge som också gör övergången smidigare då han är inkörd i våra system taktiskt. Vi tror att han ska bidra med vinnarkultur då han vunnit en hel del titlar i Norge, och varit starkt bidragande till bland annat Elverums framgångar dom senaste åren samt haft förmågan att få fram det där lilla extra i sitt spel desto viktigare matcherna är, säger Sävehof-tränaren Michael Apelgren.

LÄS MER: Jonathan Edvardsson i Sävehof jagas av utländska klubbar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.