Johanna Forsberg var en av Sävehofs bästa spelare i Champions League-premiären. Arkivbild. Bild: MATHIAS BERGELD

Sävehof vägde för lätt mot mästarna

Sävehof hade en mycket tuff bortamatch i premiären av Champions League. Regerande mästarna Györi tog en övertygande seger.
– Vi mötte ett lag med toppspelare på alla positioner, säger Sävehofs mittsexa Johanna Forsberg.

|

Det blev en tung premiär i damernas Champions League för Sävehofs del. Den på förhand tuffa bortamatchen mot regerande mästarlaget Györi från Ungern blev precis så svår som man hade trott på förhand.

Györi har prenumererat på titeln som Europas bästa damlag de senaste tre säsongerna.

– Det känns verkligen jättekul att Champions League är igång och att få chansen att möta ett lag som har toppspelare på alla positioner, säger Sävehofs mittsexa Johanna Forsberg.

Det grönvita hemmalaget fick en drömstart och gick upp i en ledning med 5-0. Det dröjde lite drygt sju minuter innan Linnéa Pettersson gjorde Sävehofs första mål för kvällen.

Kämpade sig tillbaka

Det blev lite stopp på den ungerska målproduktionen när målvakten Sofie Börjesson byttes ut mot Wilma Kroon-Andersson. Sävehof arbetade sig tillbaka i matchen och danskan Trina Wacker Mortensen reducerade till 9-11 med knappt tio minuter kvar till paus.

– Jag tycker det var starkt att vi inte släppte iväg dem för långt utan istället kom igen, säger Johanna Forsberg.

Då hittade ungerska målvakten Eva Kiss tillbaka till spelet hon haft i inledningen. Samtidigt levererade hennes lag framåt och i paus hade man återigen ryckt till 17-11. Uppförsbacken var tung för svenska mästarna inför andra halvlek.

Klara siffror

Andra halvlek inleddes som den första avslutades. Med fortsatt ungersk dominans. Snart började måldifferensen stiga och det handlade till slut om att hålla siffrorna nere för Sävehofs del och att komma undan med ett så bra resultat som möjligt. Linjespelaren Johanna Forsberg gjorde fem mål i matchen och var den som fick igång de gulsvartas målskytte efter paus.

– Jag fick större utrymme med deras utgrupperade försvar och fick göra några mål, säger hon.

Slutsiffrorna 35-23 till Györi talade dock sitt tydliga språk. Vid sidan av storspelande målvakten Kiss satte norska stjärnan Kari Skaar Brattset samtliga fem skott i mål från sin position som mittsexa och var även hon en stor anledning till storsegern.

Nästa match för Sävehof i Champions League går mot slovakiska Krim Mercator om en vecka.

– Vi hoppas kunna ta med oss dessa erfarenheter in i fortsättningen av både SHE och Champions League, säger Johanna Forsberg.