Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sävehofs Cl-äventyr tog stopp mot Sporting Lissabon. Arkivbild.  Bild: PETTER ARVIDSON
Sävehofs Cl-äventyr tog stopp mot Sporting Lissabon. Arkivbild. Bild: PETTER ARVIDSON

Sävehof utslaget ur Champions League – sju mål från avancemang

Sävehof avslutade en imponerade CL-höst borta mot Sporting Lissabon och med chans på avancemang till slutspel. Oavgjort krävdes men Partillelaget föll med 27-20 och Champions League-äventyret är över.
– Vi kan nog se tillbaka om nån vecka och se att det varit en lärorik resa, säger Jonatan Edvardsson.

Sävehof har imponerat stort i Champions League i höst och inför den sista gruppspelsomgången fanns chansen att avancera till slutspel.

Bakom redan slutspelsklara Bidasoa stod kampen om gruppens andra slutspelsplats mellan Sävehof och portugisiska Sporting Lissabon – och Sävehofs sista gruppspelsmatch var mot just Sporting.

Inför sista matchen stod lagen på samma poäng och tack vare hemmasegern (29-24) mot Sporting tidigare i höstas skulle ett oavgjort resultat i Portugal räcka för Sävehof för att gå vidare. Men det var en tuff bortamatch för Sävehof som bland annats saknade storskytten Gzim Salihi.

– Jag tycker vi går in med allt att vinna, vi möter Sporting som är väldigt bra i en fullsatt arena, säger Sävehofkaptenen Jonatan Edvardsson

LÄS MER: Sävehofs bagage borta – dagen innan avgörandet

Jämn inledning innan Sporting drog ifrån

Inledningen av matchen var jämn även om hemmalaget Sporting hade ett litet grepp och en ledning på ett par mål. I slutet av halvleken drog Sporting dock ifrån och ledde i paus med 14-9.

– Vi har inte skärpan i våra avslut inledningsvis och de får en ledning och vi lyckas tyvärr inte hämta ikapp det. Det var lite omvänt i hemmamatchen kanske, säger Edvardsson.

Tufft utgångsläge för Sävehof inför andra halvlek alltså. Och det fortsatte gå tungt. Med tio minuter spelade av andra halvlek hade hemmalaget utökat ledningen till 19-11.

Med en kvart kvar av matchen var det alltjämt åtta mål upp till Sporting och Sävehof lyckades inte med den mäktiga vändning som hade behövts för att knipa en poäng.

Sporting Lissabon vann till slut matchen med 27-20 och Sävehof var alltså sju mål från en poäng och avancemang till Champions League-slutspel.

– Vi går in och ska spela en otroligt rolig match i en fantastisk atmosfär. Tyvärr räcker det inte riktigt till, säger Edvardsson.

En höst med både Handbollsligan och Champions League är över och Edvardsson tror att det kan gynna laget att nu helt kunna satsa på ligaspelet.

– Förhoppningsvis ser det lite annorlunda ut när vi bara har Handbollsligan att fokusera på. Det gäller att lägga det här bakom oss och fokusera på nästa match som är redan på tisdag mot RIK.

Hur summerar du den här Champions League-hösten för er del?

– Det är svårt att säga såhär tätt inpå. Nu är vi oerhört besvikna, vi är vinnarskallar och hade velat mer men jag är stolt över gänget som åstadkommit något bra. Vi kan nog se tillbaka om nån vecka och se att det varit en lärorik resa och vi har ändå plockat några poäng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.