Sävehof körde över spanska toppklubben La Rioja.
Sävehof körde över spanska toppklubben La Rioja. Bild: MATHIAS BERGELD

Sävehof utklassade spanska toppklubben

Sävehof fick en lysande start på spelet i European League. I premiären utklassade de spanska klubben BM Logroño La Rioja med 43-31.
– De har ju inte jättemånga räddningar i mål idag, kan man ju lugnt säga, säger Sävehofs Sebastian Karlsson efter matchen.

ANNONS
|

Under tisdagskvällen inledde Sävehof sitt spel i European League. För motståndet stod den spanska klubben BM Logroño La Rioja, som huserar i toppen av den spanska ligan.

Sävehof var det klart bättre laget. De tog ledningen från start och fullkomligt öste på framåt. I paus ledde Partilleklubben med sju bollar.

– Jag vet inte om det är vi som får träff på allt eller om de inte får det att stämma. De har ju inte jättemånga räddningar i mål idag, kan man ju lugnt säga. Men vi får igång ett kontringsspel som de inte kan stå upp mot, säger Sävehofs Sebastian Karlsson efter matchen.

ANNONS

Sedan släppte aldrig Sävehof ledningen. De malde på och kunde till slut vinna matchen med hela 43-31.

– Jag tror aldrig man räknar med att göra 43 mål och vinna på det här sättet, säger Karlsson och fortsätter:

– Det här är en helt annan typ av handboll än vad vi är vana vid att möta. Vi gör en riktig kanonmatch mot ett sånt här motstånd och det är ett snäpp upp att spela i Europa.

På damsidan spelades under kvällen en match i SHE mellan Kristianstad och Kungälv. Den matchen förlorade Kungälv med 30-21.

Se ett sammandrag från matchen i spelaren nedan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS