Sävehof tog tredje raka segern

Tungt i Champions League – uppåt i SHE. Mot Skara inkasserade Sävehof lagets tredje raka seger i ligaspelet.

ANNONS
|

Årets Champions League-spel har inte gjort någon Sävehof-supporter glad. I helgen kom tredje raka nederlaget på lika många matcher när det blev förlust med 27–39 hemma mot Brest Bretagne.

Bättre går det i ligaspelet.

Efter förlusten i hemmapremiären mot Skuru har de regerande mästarna ångat igång på allvar i serien.

Segrar mot Önnered och Irsta följdes under onsdagskvällen upp av ytterligare en tvåpoängare borta mot Skara när Rasmus Overbys lag studsade tillbaka efter söndagens Champions League-smäll.

LÄS MER:Här är Göteborgs mest spännande spelare i SHE

Sävehof ryckte i andra

Gästerna var starkast direkt från start, inte minst Johanna Forsberg, som prickade in tre mål under inledningen när Sävehof kopplade greppet fram till 6–3.

ANNONS

Med två tredjedelar av den första halvleken spelad var det fortsatt övertag, 10–6, till Sävehof, men sedan vaknade Skara och en stark upphämtning av hemmalaget innebar att det var 11–11 i paus.

I den andra halvleken var det dock aldrig något snack.

Sävehof kom ut starkt och klev upp i ledning 19–15. Under den avslutande kvarten ökades sedan den målmässiga marginalen på. Slutsiffrorna skrevs till 28–19.

Bäst målskytt i Sävehof? Johanna Forsberg, med åtta fullträffar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS