Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ellenor Åström. Arkivbild. Bild: NICKLAS ELMRIN

Sävehof tog snabb revansch på Lugi

Knapp förlust hemma på annandagen. Under söndagen fick Sävehof revansch på Lugi.
– Det var jätteviktigt. Vi tog tillbaka de två poäng vi förlorade häromdagen, säger Ellenor Åström, som efter en olycklig smäll inte kunde spela i andra halvlek.

På annandagen tog Sävehof emot Lugi i Partille arena och åkte på säsongens första hemmaförlust efter 28-27 till gästerna. Det innebar att Lugi bara låg två poäng bakom Sävehof i tabellen.

Under söndagen möttes lagen igen – den här gången i Lund – och de regerande mästarna var ute efter revansch.

– Vi prata innan om att vi var väldigt revanschsugna och det var skönt att få möta dem så tätt inpå senaste matchen. Vi vet att vi kan göra det bättre och ta tillbaka de två poängen som vi förlorade, säger Sävehofs Ellenor Åström.

Och gästerna inledde bra och gick ifrån till ledning med 5-2 efter tre mål av Emma Fernis, som i Linnea Petterssons frånvaro bar kaptensbindeln i matchen.

Lugi kom dock ikapp och förbi och gick till halvtidsvila i ledning, 12-11.

I den andra halvleken skaffade sig Sävehof en fyramålsledning. Det blev dock, precis som i Partille på annandagen, en dramatisk avslutning. Med tre minuter kvar av matchen var ställningen 20-21.

Då avgjorde Sävehof matchen med två snabba mål till 20-23.

Matchen slutade 21-24 och Sävehof fick sin revansch mot Lundalaget, drar ifrån laget i tabellen och avslutar året med seger.

– Vi har mer energi och mer vilja. Det känns att vi är här och vill åt samma mål. Energimässigt är största skillnaden och den vinner man mycket på. Det var jätteviktigt. Vi tog tillbaka de två poäng vi förlorade häromdagen. Nu fortsätter vi på det här spåret, säger Åström.

Befarad huvudskada innan paus

Strax innan paus var det dock tråkiga scener i Skåne arena när Ellenor Åström fick ledas av planen med befarad huvudskada.

Ambulans kallades till arenan för att undersöka Åström. I slutet av andra halvlek var 25-åringen dock tillbaka på Sävehofs bänk men spelade inte mer i matchen.

– Ambulansen kom och så gjorde vi kontroller och allt. Och jag är själv sjuksköterska och de var inte alls oroliga men jag ska ta det lite lugnt, säger Åström efter matchen.

Hur mår du?

– Det går bra, jag har lite ont i nacken och lite i magen och lite yrsel men annars är det okej.

Hon har inte sett situationen själv och vet inte riktigt vad som hände.

– Jag stegade och sköt och sen fick jag någon typ av smäll, tjejerna sa att någon ramlade över mig.

Förhoppningsvis är Åström inte borta från spel länge.

– De (ambulanspersonalen) sa att jag ska känna efter själv så jag ska ta någon dag ledigt och sen börjar jag träna individuellt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.