Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Nina Koppang fick starta mot Skuru efter att landslagsstjärnan Nina Dano skadat sig på uppvärmningen Bild: MICHAEL ERICHSEN
Arkivbild. Nina Koppang fick starta mot Skuru efter att landslagsstjärnan Nina Dano skadat sig på uppvärmningen Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof tog övertygande seger i toppmötet med Skuru

Landslagsstjärnan Nina Dano skadade sig på uppvärmningen.
Då fick 19-årige talangen Nina Koppang chansen mot tabellettan Skuru – och tog den.
– Det blev en stor chock där när Nina skadade sig, säger sexmålsskytten efter 29–23-segern.

Matchen han inte ens starta i Nacka bollhall innan IK Sävehof, som har haft svårt mot topplagen under första halvan av säsongen, drabbades av ett avbräck.

Redan på uppvärmningen skadade högernian Nina Dano och tränaren Rasmus Overby tappade därmed ett viktigt vapen inför matchen mot tabellettan Skuru.

I landslagsstjärnans frånvaro fick i stället 19-årige Nina Koppang chansen.

– Det blev en stor chock där när Nina skadade sig. Jag var redan nervös innan, även om jag inte skulle starta. Men jag var tvungen att släppa det och ställa om, säger högernian.

Gjorde mål direkt

Och någon nervositet syntes inte när matchen väl var igång. Redan efter en minut dundrade hon in matchens första mål.

– Ja, det var väl skönt att få släppa på skottet lite och skjuta in sig i matchen. Det var skönt, det hjälpte mycket att få det första.

Målet blev startskottet på vad som skulle bli en tuff batalj mellan två guldkandidater. Det bjöds på sylvass offensiv, aggressivt försvarsspel och bra målvaktsspel under den första halvleken som till slut vanns av Skuru med knappa 15-14.

Sävehof växlade dock upp under den andra halvleken. Anfallet, anfört av Koppang, Roberts och Mortensen, fortsatte att leverera – samtidigt som försvaret helt tog udden av Skurus offensiv.

Till slut stod Partilledamerna som segrare med 29-23 och tabellettan Skuru fick därmed se sig besegrat för första andra gången den här säsongen.

– Jag tycker vi gör en extremt bra laginsats där alla bidrar både framåt och bakåt. Vi går ut i matchen och har en jäkligt bra inställning, allihopa. Sen tycker jag att vi genomför det väldigt bra och vi tappar inte så mycket, så det är en väldigt bra laginsats.

Nina Koppang stod för sex mål under matchen, som hon alltså inte ens skulle starta i, och blev utsedd till matchens lirare.

– Det gick väl lite upp och ner, vissa skott satt inte. Sen fick jag några bra passningar så jag kunde glida på utsidan, så var skönt att jag fick in några bollar där. Sen handlar det mesta om att gå in med en bra inställning och det tycker jag att jag gjorde i dag.

Efter matchen gav Sävehofs tränare Rasmus Overby ett lugnande besked när det gäller Nina Dano – vars plats Koppang alltså hastigt och lustigt fick.

– Hon stukade foten på uppvärmningen, spelar troligtvis på tisdag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.