Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Sävehof tappar sin skyttekung

Sävehof förlorar sin skyttekung. Nästa säsong spelar Olle Forsell-Schefvert i tyska Wetslar. – Förhandlingarna mellan klubbarna är klara, säger Sävehhofs sportchef Anders Eliasson till GP.

Patilleklubbens sportchef Anders Eliasson bekräftar GP:s uppgifter.
– Förhandlingarna mellan klubbarna är klara. Olle fullföljer säsongen ut och förhoppningsvis avslutas den på ett fantastiskt sätt.
SM-guld? 
– Tja, varför inte, det hade väl varit fantastiskt.

För Sävehof blir det ett tungt tapp. Olle Forsell-Schefvert har varit tongivande i Sävehof de senaste säsongerna med sitt snabba spel och sin digra målproduktion. 

Gjort flest mål

Den 23-årige vänsternian är den som hittills under säsongen gjort flest mål i Sävehof.
 Med 125 mål på 28 matcher ligger han på tionde plats i skytteligan och ligger dessutom nia i assistligan med 76 assist.

– Olle tar ett stort ansvar i laget och jag hade gärna sett honom utvecklas ytterligare en säsong eller två till hos oss. Men det är detta han vill, då ger vi honom vårt fulla stöd och önskar lycka till, säger Anders Eliasson.

Sävehof har tidigare släppt spelare till HSG Wetzlar som i nuläget ligger på övre halvan i tyska Bundesliga.

"Är väldigt stolt"

Bland dem finns Emil Berggren som dock uppges lämna den tyska klubben efter säsongen. Olle Forsell-Schefvert blir dock inte ensam svensk utan får sällskap av landslagsspelaren Anton Lindskog som redan spelar i Wetslar.

I en kommentar till sin nya klubb säger Forsell-Schefvert så här:

– Jag är väldigt stolt över att HSG Wetzlar ville ha mig och att jag får chansen att visa vad jag går för i världens bästa liga. Jag vill utvecklas både som spelare och människa och Wetzlar ger mig de bästa möjligheterna. Att få spela i Bundesliga är en pojkdröm som går i uppfyllelse. Det ska bli roligt att börja ett nytt och spännande kapitel i mitt liv och jag ser fram emot debuten i Rittal Arena.

Även Ingolfsson lämnar

Någon specifik ersättare till Forsell- Schefvert är inte aktuell enligt Eliasson.
– Som alla andra klubbar ser vi över våra trupper så här års. Jag tycker att vi redan har en väldigt bra trupp och primärt jobbar vi med spelare från våra egna led, men det utesluter förstås inte att vi kan förstärka med en spetsspelare eller två.
En sådan spets lämnar Sävenhof efter säsongen, nämligen slitvargen och mittsexan Atli Ævar Ingólfsson. Efter två säsonger i Sävehofs förlängs inte kontraktet. Ny klubbadress för islänningen uppges dock inte vara klar.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.